Sauber imenoval Smitha kot tehničnega direktorja

Avtor prispevka: , objavljeno 1. julija 2015 .

Sauber je imenoval Marka Smitha kot novega tehničnega direktorja. Britanec je to vlogo predhodno že opravljal pri drugih moštvih, vključno s Caterhamom, Force Indio in Red Bullom, z delom v Hinwilu pa bo začel trinajstega julija. Trenutno se s svojo ženo in dvema otrokoma pripravlja na selitev iz Oxfordshira v Švico.

Smith bo postal del obstoječega tehničnega dela moštva in bo zadolžen tudi za prekrivajoče se naloge ter dopuščanje prostora članov, da se bodo lahko popolnoma osredotočali na svoje delovno področje.

“Takoj ko sem prvič videl objekte v Hinwilu, sem zaznal možnosti, ki jih bom imel. Vsa oprema je na visokem tehničnem nivoju, prav tako sposobnosti ekipe. Ta dejstva so bili prepričljivi razlogi, ki so pomagali pri odločitvi. Sauberjev potencial je velik, a to samo po sebi ni dovolj za uspeh v stalnem spreminjajočem se okolju Formule 1. Tovarna v Hinwilu pa vsekakor ima vse potrebno za konkurenčnost.”

Sauberjeva šefica ekipe Monisha Kaltenborn je imenovanje komentirala: “Po pogovorih s tehnično ekipo smo začeli iskati tehničnega direktorja za Sauber F1 Team in našli Marka kot izjemno izkušenega inženirja. Poleg tega pozna okolje, v katerem morajo delati privatna moštva, in izzive, s katerimi se soočajo. Zaveda se tudi, kako pomembno je, da ohraniš mirno kri in imaš usmerjenost. Z nami bo lahko našel tehnične možnost na zelo visoki ravni. Želimo mu dober začetek, za katerega ima našo popolno podporo.”