Saniz: Zaslužim sedež pri Toro Rossu

Avtor prispevka: , objavljeno 27. oktobra 2014 .

Carlos Sainz mlajši meni, da si po osvojitvi naslova v Formuli Renault 3.5 zasluži napredovati v Formulo ena. Španec je postal najmlajši dirkač, ki je postal prvak Formule Renault, obenem pa je tudi prvi dirkač iz Red Bullovega programa mladih dirkačev, ki mu je to uspelo.

20-letni Sainz je v letošnji sezoni zabeležil rekordnih sedem zmag, zdaj pa upa, da bo prihodnjo sezono dirkal ob Maxu Verstappnu v barvah ekipe Toro Rosso.

“Mislim, da si zaslužim priložnost v Toro Rossu in če ne dobim sedeža v formuli ena, bom zelo razočaran,” je dejal Sainz, ki je prepričan, da si priložnost zasluži bolj, kot 17-letni Verstappen, ki je letošnjo sezono formule 3 končal na tretjem mestu. “Max je bil tretji v prvenstvu, v katerem je slavil novinec,” je dejal Sainz. “Sam sem dirkal v seriji, ki je stopničko višje. Sem najmlajši v zgodovini, ki mu je tam uspelo osvojiti naslov in to mi je uspelo z rekordnim številom zmag ter najhitrejših krogov. Če si Verstappen zasluži priložnost, si jo jaz še toliko bolj.”