Samo eno testiranje motociklov pred prvo dirko v Jerezu

Avtor prispevka: , objavljeno 27. maja 2020 .

Sezona MotoGP 2020 se bo, kot vse kaže, začela z zamikom in sicer z dvema dirkama v Jerezu 19. in 26. julija. Moštva so tako imela na razpolago dodatna dva meseca za pripravo motorjev, ki pa jih niso mogla testirati na progi, razen nekaj izjem.

Testiranje pred prvo dirko naj bi potekalo v Jerezu v sredo 15. julija in tam bo veliko več znanega kakšna so razmerja moči med moštvi. Mnogi menijo, da samo eno testiranje pred dirkaškim koncem tedna ni dovolj, saj je bila večina dirkačev več kot dva meseca brez odpeljanega kroga na motociklu. Zagotovo bi dirkači potrebovali nekaj več časa za ponovno privajanje na motocikle, da nebi prišlo do padcev ali poškodb.

Niso pa vsi dirkači za to, da pred prvo dirko moštva opravijo testiranje. Suzukijev voznik Alex Rins bi rajši videl, da bi šli vsi takoj na dirkaški vikend brez testiranj, saj bi tako prišlo do manjše izgube časa, ki ga nebo veliko zaradi dirk, ki si bodo sledile ena za drugo. Na drugi strani pa je na primer Valentino Rossi, ki bi si želel nekaj več testiranj, saj bi se rad še bolj navadil na novi motocikel.

 

 

Če želiš, nam lahko prek PayPala hitro in varno nameniš donacijo. Vsak prispevek nam pomaga, vaša ekipa Svet hitrosti!

Donirate lahko na tej povezavi ->Doniraj