Sainzu žal za zamujeno priložnost: Lahko bi zmagal

Avtor prispevka: , objavljeno 6. maja 2024 .

Carlos Sainz je bil po petem mestu na dirki v Miamiju nekoliko razočaran. Španec je prepričan, da je bila zmaga na dosegu roke.

Prvič v karieri se je zmage veselil Lando Norris, ki je tako poskrbel, da je moštvo Red Bulla na šesti dirki sezone že drugič letos ostalo brez zmage (lani sem jim je to pripetilo zgolj enkrat).

Carlos Sainz dirke v Miamiju zagotovo ne bo ohranil v najlepšem spominu. V cilj je pripeljal kot četrti, a je bil po koncu zaradi trčenja z Oscarjem Piastrijem kaznovan s petsekundno kaznijo ter tako zaključil kot peti. Po dirki je obžaloval zapravljeno priložnost, saj je prepričan, da bi lahko z malo sreče celo zmagal.

“Uspel mi je dober štart. Na zaviranju v prvi zavoj sem bil na drugem mestu, nato pa je Sergio Perez priletel kot torpedo. To je bil zelo nespameten manever. Malo je manjkalo pa bi jaz, on in Charles hitro zaključili z dirko. Ker sem se mu umaknil sem izgubil nekaj pozicij. V nadaljevanju pa sem imel zelo dober tempo.”

“Če bi na menjavo pnevmatik zapeljal krog kasneje, ko je na stezo zapeljal varnostni avtomobil bi zmagal dirko. To je storil Lando, jaz pa sem bil do takrat pred njim. Zaradi tega sem nekoliko razočaran.”

Je pa bil Španec kljub temu vesel, da je zmaga pripadla njegovemu dobremu prijatelju in nekdanjemu moštvenemu kolegu Landu Norrisu.

“Že vrsto let opravlja izjemno dobro delo. Večkrat je bil blizu, a se mu stvari niso poklopile. Danes je njegov dan. Imel srečo, a to si je potrebno zaslužiti.”

Če želiš, nam lahko prek PayPala hitro in varno nameniš donacijo. Vsak prispevek nam pomaga, vaša ekipa Svet hitrosti!

Donirate lahko na tej povezavi ->Doniraj

Naroči se
Pošlji obvestilo
0 Comments
Odzivi na vsebino
Poglej vse komentarje