Sainzova tvegana taktika s pomočjo Norrisa se je obrestovala

Avtor prispevka: , objavljeno 17. septembra 2023 .

Carlos Sainz je na dirki v Singapurju zmago ubranil s pametno taktiko, ko je Landu Norrisu omogočal uporabo DRS-a s katerim se je mladi Britanec uspešno branil pred hitrejšima dirkačema Mercedesa.

Dirka za VN Singapurja se je razživela, ko je virtualni varnostni avtomobil zaradi ustavljenega dirkalnika Estebana Ocona Mercedesovima dirkačema dal možnost menjave gum.

George Russell in Lewis Hamilton sta z novimi srednje trdimi gumami vozila hitreje od vodilnega Sainza, ki pa je Norrisu neposredno za njim nudil možnost uporabe DRS-a s tem ko je skrbel, da je razlika do dirkača McLarna na detekcijski točki znašala manj od sekunde.

Norris se je tako lahko branil, tri kroge pred koncem pa ga je Russell napadel in Sainz je moral celo upočasniti, da je spet za sabo povlekel McLarnovega tekmeca, ki mu je nehote ščitil hrbet pred naletom Srebrnih puščic.

“Takšno taktiko imaš po navadi v glavi, ko dirka poteka na stezi, kot je Singapur,” je povedal Španec. “Toda predstavljati si, kako bi se takšna taktika izšla in dejanska izvedba sta popolnoma različna pojma, saj se postaviš pod dodaten pritisk in tveganja. Toda imel sem občutek, da je to moja edina možnost za zmago, katere sem si zares močno želel. Ko se je moral braniti v 16. ovinku, je zaostanek narastel na 1.3 ali 1.4 sekunde, zato sem moral v prvem in tretjem ovinku upočasniti. Upal sem, da se mi taktika ne bo maščevala in na koncu se je izšlo.”

Norris je po dirki priznal, da Sainza ni nameraval napasti, saj se je osredotočal na to, da obdrži drugo mesto. “Carlos je odigral pametno potezo. Toda ni bilo potrebe po tem, da bi ga napadel, saj bi z vsakim napadom postal bolj ranljiv za napade dirkačev za mano. Če bi ravnal drugače, me verjetno ne bi bilo na stopničkah. Ko je Carlos upočasnil, da sem spet ujel DRS mi je to zelo koristilo. Skupaj sva odpeljala pametno dirko in prišla do dobrega rezultata.”

Če želiš, nam lahko prek PayPala hitro in varno nameniš donacijo. Vsak prispevek nam pomaga, vaša ekipa Svet hitrosti!

Donirate lahko na tej povezavi ->Doniraj

Naroči se
Pošlji obvestilo
0 Comments
Odzivi na vsebino
Poglej vse komentarje