Sainza je Mercedesovo posnemanje njegove DRS taktike zabavalo

Avtor prispevka: , objavljeno 24. septembra 2023 .

Carlos Sainz je po dirki F1 za VN Japonske dejal, da se je v dirkalniku zelo zabaval in se celo smejal, ko je videl, da so pri Mercedesu poskušali posnemati njegovo taktiko z dirke v Singapurju, s katero je ubranil svojo zmago.

Sainz je v Singapurju upočasnil dovolj, da je Lando Norris za njim ujel DRS, dirkača McLarna pa je nato izkoristil kot ščit pred Georgem Russellom in Lewisom Hamiltonom.

V Suzuki so bile vloge obrnjene in Sainz je lovil Hamiltona in Russella za peto oziroma šesto mesto. Russell je po navodilih ekipe predse spustil Hamiltona, nato pa prosil, da mu moštveni kolega nudi DRS, s katerim bi se lahko branil pred Sainzem, ki je taktiko prepoznal. “Zdelo se mi je zabavno. Smejal sem se, saj sem videl kako je Lewis v ovinku 130R upočasnil, da je George ujel DRS. Vedel sem, da lahko Georgea napadem v šikani, zato sem zapeljal bolj globoko in nato uporabil DRS, zavetrje ter vse ostalo, da sem ga prehitel. Bilo je zelo zabavno. Moja taktika bi me skoraj stala mesta na dirki.”

Španec pa je dejal, da bi bila njegova taktika v rokah Mercedesa morda uspešnejša, če bi Hamilton ostal za Russellom. “Mislim, da bi imeli boljše možnosti. Bi pa verjetno Lewisa v tem primeru prehitel v 11. ali 13. ovinku, saj sta bila oba na tistem delu precej počasna. Tako ne bomo vedeli nikoli, bi pa zanje bilo bolj tvegano, če bi pustili Lewisa za Georgem, saj če bi prehitel Lewisa, bi potem tudi Georga. “

Sainz je pojasnil, da je dirka pokazala, kako pomemben je položaj na stezi, saj je bila za prehitevanje potrebna velika razlika v hitrosti.

Če želiš, nam lahko prek PayPala hitro in varno nameniš donacijo. Vsak prispevek nam pomaga, vaša ekipa Svet hitrosti!

Donirate lahko na tej povezavi ->Doniraj