SAINZ v boju na daljavo s SCHUMACHERJEM za sezono 2023 pri FERRARIJU?

Avtor prispevka: , objavljeno 20. decembra 2020 .

Mattia Bonotto, šef ekipe Ferrari, mora uspešno opraviti v neki meri izravnalno dejanje. Na eni strani želi tifozijem dati upanje, da bo Mick Schumacher sedel v rdečem dirkalniku, na drugi strani pa ne sme užaliti svojih zdajšnjih dirkačev. In na prvi delovni dan Carlosa Sainza, Italijanu to ni povsem uspelo.

Mesto “zločina” je bila Ferrarijeva božična video konferenca z novinarji. Pojavilo se je vprašanje: Kdaj bomo videli Ferrarijevega mladinca Micka Schumacherja v rdečem? Odgovor Binotta: “Ferrarijeva akademija mladih dirkačev ni bila ustanovljena za privabljanje dirkačev Formule 1, temveč za naslednjega dirkača za Ferrari. Danes je še prezgodaj, da bi sprejeli odločitev, toda obstajajo predpostavke, da bi lahko Micka videli v rdečem leta 2023.” No bolj očitno in neposredno skorajda ne gre in za Sainza je to bil verjetno verbalni udarec v trebuh. Španec ima dvoletno pogodbo, ki se konča “pravočasno” leta 2022 – če to prezrcalimo na besede Binotta. In ker je Charles Leclerc na Ferrari vezan do leta 2025, je jasno, kdo bi moral izprazniti sedež za mladega Schumacherja.

Carlos Sainz je moral že prvi delovni dan pri Ferrariju začeti razmišljati o tem, ali bo sedež v ekipi iz Maranella zadržal tudi v sezono 2023.

In kakšne so naloge, ki jih mora Mick Schumacher opraviti v naslednjih dveh letih? Binotto: “Od Micka pričakujem, da dokaže, kako hiter je v kontekstu Formule 1, tako na kvalifikacijah kot tudi na dirki. Da ima močno dirkalno hitrost in da je konstanten, ko gre za to, da dirkalnik v dobrem položaju spravi domov.Binotto ponovno omenja obdobje dveh let, v katerem mora Mick dokazati, da je zrel za Ferrari. “Menim, da bo za Micka na začetku zelo težko. Če si ogledam njegove pretekle izkušnje v Formuli 3 in Formuli 2, najboljše pokaže v drugi sezoni, kjer je potem zelo močan. Zaradi tega menim, da bosta dve sezoni zanj pomembni. Toda že v drugi pričakujem napredek v primerjavi s prvo.

Španec bo tako budno spremljal, kaj bo pri ekipi Haas počel Ferrarijev mladinec Mick Schumacher, o katerem tifoziji sanjajo, da ga vidijo v rdečem dirkalniku – Foto: HB Press

Carlos Sainz bo v vsakem primeru pozorno spremljal mladinca Ferrarija pri ekipi Haas. Kajti dvoboj na daljavo z sedež pri Ferrariju v sezoni 2023 se je namreč pričel že na njegov prvi delovni dan v Maranellu.           

Foto: Yamaha

SlovenianEnglishItalianGermanFrenchCroatianBosnianSerbianCzechDutchSpanish