Sainz se seli k Renaultu, morda že v Maleziji

Avtor prispevka: , objavljeno 9. septembra 2017 .

Španec Carlos Sainz je podpisal pogodbo z Renaultom, ki bo sprožila McLarnov prestop k francoskemu dobavitelju pogonskih agregatov.

Moštvo McLaren se je v ozadju, brez pozornosti javnosti, dogovarjalo z Renaultom o sodelovanju, viri iz francoskega moštva pa trdijo, da je Sainzov prestop iz Toro Rossa sprožil prekinitev sodelovanja med italijanskim moštvom in Renaultom. Toro Rosso bo tako v naslednji sezoni uporabljal Hondine pogonske agregate, McLaren pa Renaultove.

Med dirkaškim koncem tedna v Monzi so potekala pogajanja med McLarnom in Renaultom, kjer je francoski proizvajalec želel vzpodbudo, da prekine dobavo pogonskih agregatov s Toro Rossom in svoje motorje dodeli McLarnu, tu pa naj bi bil ključen prav Sainzov prestop v njihovo tovarniško moštvo ob Nica Hulkenberga.

Čeprav je za zdaj podpisana šele predpogodba za sezono 2018 pa isti vir trdi, da bi lahko Sainz že na letošnji VN Malezije nadomestil Jolyona Palmerja, s čimer bi se na preostalih dirkah sezone privadil na novo okolje, tako da bi novo sezono lahko začeli kar najhitreje.

Če bo Sainz dejansko že letos dirkal za Renault pa bo to pomenilo, da bo priložnost za nastop na preostalih dirkah dobil Pierre Gasly. Kdo bo za Toro Rosso dirkal v prihodnji sezoni pa še ni jasno, čeprav nekateri strokovnjaki menijo, da bi lahko Honda priložnost izkoristila za debi svojega varovanca Nobuhare Matsushite, ki bo ob prekinitvi sodelovanja japonskega proizvajalca z McLarnom tako ali tako najverjetneje ostal brez vloge razvojnega dirkača moštva. Ena težava pri tem pa je, da Matsushita potrebuje dober zaključen sezone v Formuli dve, saj bo le tako zbral dovolj točk za dodelitev superlicence.

McLarnova pogodba z Renaultom pa naj bi bila tudi dovolj prepričljiva za Fernanda Alonsa, ki je v zadnjih mesecih izgubil potrpljenje s Hondo. Španec bo tako zelo verjetno ostal pri McLarnu tudi v prihodnji sezoni.

Foto: Toro Rosso