Sainz še ne razmišlja o prestopu v Red Bull

Avtor prispevka: , objavljeno 2. marca 2018 .

Carlos Sainz, ki je trenutno posojen ekipi Renault s strani Red Bulla bo eden glavnih kandidatov za sedež pri Red Bullu za naslednjo sezono v primeru, da Daniel Ricciardo ne podaljša pogodbe. Toda, kot je dejal triindvajsetletni Španec se trenutno s tem ne obremenjuje in je povsem osredotočen na novo sezono z ekipo Renault.

“Kar se tiče moje pogodbe, mislim da tu ni nobene skrivnosti. Osebno mislim, da bi bilo zelo neumno razmišljati o sezoni 2019, ko pa se letošnja še niti ni začela. Glede na to kako ekipa Renault zaupa vame in me podpira, to zahteva od mene da sem povsem osredotočen na ta projekt in delam tako, kot da bom tu za vedno. Zelo se trudimo z ekipo, delamo na stvareh tudi za naslednjo sezono, poizkušam dati tej ekipi čim več.”

Francoska ekipa je na prvih testiranjih pokazala dobro formo, ob tem so opravili 273 krogov brez večjih težav. V letošnji sezoni Sainz pričakuje, da bodo zmanjšali razliko do prve trojice in izboljšali šesto mesto v seštevku konstruktorjev iz lanske sezone.

“Letos bomo zagotovo naredili korak naprej, ne vem kako velik bo ta korak, ampak zagotovo bo ekipa bližje prvim trem ekipam, kot je bila v lanski sezoni. Mislim, da je bila lani ta razlika povprečno 1,5 sekunde, letos pa želimo biti bljižje kot lani in prepričan sem da tudi bomo”.

Po prvih predsezonskih testiranjih lahko sklepamo, da se bo ekipa Renault borila za pozicijo “najboljšega od ostalih”, kjer bi lahko imeli konkurenco tudi s strani ekipe McLaren, ki letos uporablja njihove pogonske sklope. Sainz se zato že veseli morebitnih dvobojev na stezi s svojim rojakom Fernandom Alonsom.

“V Formuli 1 nastopam že četrto leto zapored in letos si želim, da se bova skupaj z Alonsom borila za stopničke. Zelo se veselim teh dvobojev in upam, da ga uspem premagati.”

Carlos Sainz je zelo optimističen pred začetkom nove sezone. Z ekipo Renault se želi letos boriti za zmagovalni oder. O svoji prihodnosti v ekipi Red Bull še ne želi razmišljati.

SlovenianEnglishItalianGermanFrenchCroatianBosnianSerbianCzechDutchSpanish