Sainz: Odhod Alonsa mora izučiti F1

Avtor prispevka: , objavljeno 25. oktobra 2018 .

Carlos Sainz je dejal, da mora odhod Fernanda Alonsa iz Formule 1 izučiti vodilne može tega športa, da naredijo prvenstvo bolj izenačeno. Sedemintridesetletnega španskega dirkača naslednjo sezono ne bo na štartni vrsti Formule 1, kljub temu, pa dvakratni svetovni prvak ni izključil možnosti povratka. Alonso je v zadnjem obdobju, odkar se je vrnil k McLarenu pred štirimi leti preživljal težko obdobje, v katerem sta bila boj za zmage in uvrstitve na zmagovalni oder izven njegovega dosega. To je pri njem povzročilo veliko nejevolje, ki jo večkrat javno izrazil.

Pred dirko v Mehiki je tako Sainz dejal, da bi moral odhod Alonsa pozvati vodstvo Formule 1, da naj storijo kaj več v želji, da bi ta šport naredili bolj izenačen. Dirkač Renaulta se zaveda, da je bila odločitev njegovega rojaka sprejeta na podlagi dejstva, da se moštva kot so McLaren ne morejo boriti proti trenutno najboljšim trem moštvom.

“Dejstvo, da odhaja pomeni za Formulo 1 veliko izgubo,” je dejal Sainz, ki bo naslednje leto zamenjal svojega rojaka v moštvu McLaren.

“To je velika izguba, saj nas zapušča trenutno eden najboljših dirkačev v celotnem motošportu. Mislim, da je to nekaj o čemer se je potrebno zamisliti – zakaj šport zapušča eden najboljših dirkačev, zakaj ne moremo imeti bolj izenačene štartne vrste, kjer se lahko številni dirkači borijo za zmage in zmagovalni oder. O tem je potrebno temeljito premisliti.”

Alonso je kot glavni razlog za odhod navedel preveliko predvidljivost športa in premalo dogajanja na stezi. Se pa večina strinja, da je verjetno glavni razlog v tem, da Španec ni dobil konkurenčnega sedeža za naslednjo sezono.

“Fernando je zmagovalec, želi si zmagovati dirke,” je v Mehiki dejal Mx Verstappen.

“Misli, da se to v tem športu, v bližnji prihodnosti to ne bo zgodilo. Trudi se že zelo dolgo časa, zato lahko razumem njegov odhod. Pred njim so novi izzivi, verjetno bo lahko spet zmagal. To ga bi zelo motiviralo. Videli pa bomo ali bo še prišel nazaj.”

SlovenianEnglishItalianGermanFrenchCroatianBosnianSerbianCzechDutchSpanish