Sainz obiskal Ferrarijevo tovarno v Maranellu

Avtor prispevka: , objavljeno 19. decembra 2020 .

Carlos Sainz je v petek preživel prvi dan z ekipo Ferrarija, saj je v Maranellu obiskal moštveno tovarno in prvič oblekel rdečo srajco.

Španec se je po dveh sezonah z McLarnom preselil k Ferrariju, kjer je že pričel s pripravami na novo sezono. V tovarni je najprej spoznal inženirje in že pomeril sedež. “Zame je to zelo poseben dan, katerega ne bom pozabil,” je povedal. “Že zdaj sem povsem pripravljen, popolnoma motiviran za ta nov izziv. Pred nami je nekaj božičnih praznikov, kjer bomo lahko malce odklopili možgane in na hitro napolnili baterije za novo sezono. v Maranello se bom vrnil kmalu januarja, kjer bom poskušal pomagati moštvu napredovati v pravo smer. Komaj čakam, da nadaljujemo z delom, potem ko sem se sestal z nekaj sodelavci in si ogledal tovarno. Tega ne bom pozabil nikoli in komaj čakam, da se vrnem.”

Carlos Sainz je v Maranellu med drugim že pomeril tudi sedež za januarsko testiranje z dirkalnikom sezone 2018.

Sainzov novi šef, Mattia Binotto, je pojasnil, da je Carlos dobil turistično vodenje, da bo vedel, kje je Maranello, kje so pisarne in kje so posamezni oddelki. “To je pomembno, da bo lahko januarja sam vedel, kje je kaj v tovarni. Tokrat smo mu pokazali, kakšne so naše vrednote in naša zgodovina. Dan smo posvetili spoznavanju sodelavcev, sestankom z inženirji, da je spoznal našo organizacijo, ter člane svoje ekipe, s katerimi bo sodeloval v bodoče.”

Sainz bo za vajo dela z moštvom v januarju opravil vsaj en testni dan za volanom dirkalnika sezone 2018, saj bodo moštva letos na razpolago imela le tri testne dni pred začetkom nove sezone. “Januarja bo prvič okuil Ferrarijev dirkalnik na stezi,” je pojasnil Binotto. “Gre za star dirkalnik, toda mislimo, da je testiranje pomembno z vidika vaje postopkov, načina komunikacije z inženirji, ter prvi občutek sodelovanja s svojimi inženirji in moštvom samim.”

SlovenianEnglishItalianGermanFrenchCroatianBosnianSerbianCzechDutchSpanish