Sainz: Ne vem kaj se je zgodilo

Avtor prispevka: , objavljeno 22. aprila 2022 .

Carlos Sainz ni najbolje začel dirkaški vikend v Imoli. Pri Ferrariju v četrtek uradno naznanili, da bo Španec ostal del moštva vsaj do konca sezone 2024. Prav to naj bi bila še dodatna motivacija za dober rezultat na Ferrarijevem domačem terenu v Imoli. Toda kvalifikacije se niso izšle po njegovih željah.

V prvem delu je postavil tretji čas. V drugem delu pa, ko se je stezi približeval dež storil napako, trčil v zaščitno ogrado ter predčasno zaključil. To je zanj že druga zaporedna napaka, ki bi mu bo ponovno otežila potek dirkaškega vikenda.

“Zelo sem razočaran. Cilj je bil postaviti dober čas, saj smo vedeli, da prihaja dež. Bil sem prvi ali drugi in niti nisem vozil na polno. Dirkalnik me je v tistem zavoju povsem presenetil.”

“Mogoče je že začelo deževati ali pa so bile pnevmatike po dveh hitrih krogih pregrete. Potrebna bo analiza, da ugotovimo razlog.”

“To ni bil krog v katerem bi vozil na limitu zato me je to zelo presenetilo, da sem izgubil nadzor. Jezen sem, saj bi bili brez napake brez težav v Q3.

Kljub napaki pa Španec pred nadaljevanjem vikenda ostaja optimističen.

“Če pogledamo s pozitivne strani imam tokrat na voljo tako šprit kot glavno dirko, da nadoknadim zamujeno. Za nami je šele petek tako imamo možnosti za napredovanje. Cilj je pridobiti čim več mest.”

Če želiš, nam lahko prek PayPala hitro in varno nameniš donacijo. Vsak prispevek nam pomaga, vaša ekipa Svet hitrosti!

Donirate lahko na tej povezavi ->Doniraj