Sainz: Med dirko sem skoraj bruhal

Avtor prispevka: , objavljeno 26. marca 2018 .

Carlos Sainz je po dirki dejal, da je zaradi težav s cevko za vodo (za pitje) med dirko skoraj bruhal. Španec je med dirko, ko je branil deseto mesto pred Serigom Perezom po radiju moštvu povedal, da mu je slabo. Na koncu mu je uspelo ubraniti deseto mesto kljub težavam s slabostjo, a je dejal, da je za njim zelo naporen dan.

“Med dirko smo imeli težave s cevko za vodo tako, da mi je prvih 10 ali 15 krogov voda škropila po obrazu, tako sem pil preveč vode. Ko je prišel na stezo varnostni avtomobil sem imel poln trebuh vode in ta se je gibala iz ene strani na drugo. To sem zelo čutil v zavojih in nisem se počutil dobro. Na koncu mi je vendarle uspelo priti do cilja in končati dirko.”

“Vse skupaj je bilo zelo neprijetno. S takšnimi silami, ki delujejo v zavoju, imeti poln trebuh vode, ki se premika iz ene strani na drugo. Ne vem ali sem imel trebušne krče ali kaj drugega, toda ni bilo prijetno.”

Sainz, ki je bil na začetku dirke na osmem mestu je zaradi napake v devetem zavoju izgubil mesto proti Fernandu Alonsu. Sainz je po dirki dejal, da je bila napaka posledica njegovega slabega počutja.

“Napaka je bila posledica različnih dejavnikov. Če se ne počutiš dobro, ne moreš voziti na limitu in nisi 100%, točno to se je danes zgodilo. Zelo sem zadovoljen, da sem uspel osvojiti to točko, saj je bil med dirko trenutek, ko bi med varnostnim avtomobilom skoraj bruhal.”

SlovenianEnglishItalianGermanFrenchCroatianBosnianSerbianCzechDutchPortugueseRussianSpanish