Sainz in Verstappen bosta več tvegala

Avtor prispevka: , objavljeno 7. maja 2015 .

Toro Rossova novinca Carlos Sainz ml. in Max Verstappen za nadaljevanje sezone načrtujeta prevzemati več tveganj v njunih dobro začetih karierah v Formuli 1, kjer sta že zbrala nekaj točk za svetovno prvenstvo.

Sainz je osvojil točke na svojih prvih dveh dirkah, Verstappen pa si je kot najmlajši dirkač privozil točke v Maleziji in navdušil s prehitevanjem na Kitajskem, preden ga je izdala Renaultova pogonska enota. Oba sta priznala, da sta na prvih dirkah pristopila bolj rezervirano, v nadaljevanju pa bosta dala še več od sebe.

“Glavni cilj na začetku je bil končati dirko in pridobiti čim več izkušenj. Pred tem smo bili navajeni dirkati okrog trideset minut, sedaj pa se je bilo potrebno privaditi na uro in petinštirideset minut dolge dirke, zato je res pomembno priti do cilja, da se iz tega učiš. Po mojem mnenju sva oba stopila korak nazaj z agresivnostjo in pristopom glede na vožnje v nižjih serijah, a tekom sezone želim dodajati svojo napadalnost,” je povedal Sainz za Autosport.

Verstappen pravi, da gradi na samozavesti in da je v dirkanje že začel vnašati več napadalnosti. Svoje besede je strnil: “Iz dirke v dirko se počutim bolj domače v dirkalniku. Sploh na prvih dirkah ne želiš tvegati preveč, za Kitajsko pa sem se odločil, da preizkusim nekaj prehitevanj in s tem tvegam.”

SlovenianEnglishItalianGermanFrenchCroatianBosnianSerbianCzechDutchSpanish