Sainz in Ferrari žrtvi dvojnih meril?

Avtor prispevka: , objavljeno 30. maja 2022 .

Carlos Sainz meni, da so ga dvojna merila sodnikov v Monaku verjetno stale zmage, potem ko ga je na dirki oviral za krog zaostali Nicholas Latifi, ki ga je prehitel ob vračanju na stezo po postanku v boksih, nato pa večji del kroga ni upošteval modrih zastav, medtem ko je bil sam kaznovan zaradi oviranja na treningih.

Na zadnjem prostem treningu v soboto je bil Sainz zaradi oviranja Lanca Strolla kaznovan z opominom, Ferrari pa z globo 25.000eur zaradi podajanja zavajajočih informacij dirkaču, ki so botrovale omenjenemu incidentu.

Čeprav sodniki nespoštovanje modrih zastav in nepotrebno oviranje na treningih obravnavajo drugače, pa pri Ferrariju menijo, da sta prekrška v principu zelo podobna, zato se ne strinjajo z razliko med strogo kaznijo na treningih in nekaznovanjem dirkača, ki je morda vplival na razplet dirke.

“Promet je v Monaku velika težava,” je povedal šef ekipe Ferrari, Mattia Binotto. “Radijska zveza je kritična, v takšnih trenutkih. Trudili smo se, toda menimo, da ni prišlo do nevarnega oviranja. Nismo zadovoljni s kaznijo in mislimo, da je šlo za napačno odločitev, saj smo prepričani, da smo tako v moštvu, kot tudi dirkač naredili vse, da ne bi nikogar ovirali. Odločitev moramo sprejeti, a to še ne pomeni, da se z njo strinjamo,” je še dodal Binotto.

Sainz pa je dodal, da je bil v Monaku pogosto žrtev oviranja, včasih bolj, včasih manj nevarnega. “Toda ne razumem, zakaj smo kot moštvo dobili kazen 25.000eur za oviranje, kar sem priznal in se opravičil Lancu, toda drugih dirkalnikov sodniki niso preučili ali jih kaznovali za enak prekršek.”

Binotto je dejal, da sta oba njegova dirkača med dirko imela težave z Latifijem in njegovim moštvenim kolegom Alexom Albonom, ki se po njegovih besedah nista želela umakniti. “To nas je stalo dirke in sodniki niso ukrepali, pa je šlo za očitno oviranje,” je dejal Sainz, ki je poudaril, da si v bodoče želi več doslednosti pri odločitvah sodnikov.

Če želiš, nam lahko prek PayPala hitro in varno nameniš donacijo. Vsak prispevek nam pomaga, vaša ekipa Svet hitrosti!

Donirate lahko na tej povezavi ->Doniraj