Sainz: Hulkenberg bi v najboljših moštvih takoj zmagal 

Avtor prispevka: , objavljeno 26. januarja 2019 .

Carlos Sainz je prepričan, da bi njegov nekdanji moštveni kolega Nico Hulkenberg v eni izmed vodilnih moštev lahko brez težav zmagoval.

Hulkenberg je minulo sezono zakjučil na sedmem mestu skupnega seštevka kot “najboljših izmed preostalih” oziroma prvak tako imenovane B kategorije. Torej takoj za dirkači Mercedesa, Ferrarija in Red Bulla.

Kljub temu pa Nemec še vedno čaka na svojo prvo uvrstitev na zmagovalni oder, trenutno namreč drži tudi neslavni rekord, največ nastopov brez uvrstitve na zmagovalni oder (156 nastopov). Zato ima zagotovo velik motiv da se skupaj z moštvom, ki se je v Formulo 1 vrnilo leta 2016 prebijejo v ospredje.
Sainz, ki je bil skupaj z njim v moštvu od konca sezone 2017 ter celotno lansko je o njem dejal:
“Že v sezoni, ko sem prišel v Renault je imel Nico za seboj zelo dobro sezono. Resnično je bil na izjemno visokem nivoju dirkanja, kakršnega običajno ne vidiš pri dirkačih s sredine tabele.”

“Zame je on eden izmed tistih dirkačev, ki bi v Mercedesu, Ferrariju ali Red Bullu takoj zmagoval dirke.”
“Žal tega večina navijačev in novinarjev ne vidi. Tako to je v tem športu. Od njega sem se veliko naučil. V McLaren grem z izkušnjo, da se ob sebi imel enega najbolj nadarjenih dirkačev Formule 1 v tem trenutku.”

Renault bo moral storiti kar velik korak naprej, če želi Hulkenberg čim prej stopiti na zmagovalni oder. Razlika do prvih treh moštev je bila namreč v prejšnji sezoni precejšnja. Španec pa verjame, da ima moštvo, ki ga je po koncu minule sezone zapustil vse potrebno, da to razliko zmanjša in se približa najboljšim.

“Upam, da se bo to zgodilo, saj bo to pomenilo, da so izboljšali tudi pogonski sklop, ki gre tudi k McLarenu in tako bomo tudi mi konkurenčni,” je v šali dejal Sainz.

“Želim jim vse najboljše, saj vem kako zahteven je ta proces. Zaostanek na kvalifikacijah morajo zmanjšati za približno sekundo in pol kar bo zelo zahtevno.”
Sainz je minulo sezono zaključil 16 točk za svojim zdaj nekdanjim moštvenim kolegom. Le enkrat je končal kot “najbojši izmed preostalih” medtem, ko je Hulkenbergu to uspelo šestkrat.

Kljub temu, da Hulkenberga zelo ceni meni, da je končni seštevek nekoliko zavajal.

“Nisem zadovoljen predvsem s številom točk, ki sem jih osvojil v mojih dobrih koncih tedna, ko sem imel dobre dirke. Končno število točk ni bilo takšno kot bi si zaslužil oziroma želel.”