Sainz glavna želja McLarena

Avtor prispevka: , objavljeno 7. avgusta 2018 .

Carlos Sainz je ena glavnih želja moštva McLaren, če bi ob koncu sezone ostal brez sedeža. Tako je dejal vodja moštva Zak Brown. Moštvo iz Wokinga še vedno ni potrdilo dirkaške zasedbe za naslednjo sezono. Fernando Alonso se še vedno ni odločil ali bo svojo kariero nadaljeval v Formuli 1, na drugi strani pa Stoffel Vandoorne v prvem delu sezone ni pokazal tistega, kar so v moštvu pričakovali od njega. Carlos Sainz na drugi strani, ki trenutno kot posojen dirkač Red Bulla nastopa pri moštvu Renault bi ob koncu sezone ostal brez sedeža. Spomnimo Španec od druge polovice lanske sezone nastopa pri francoskem moštvu potem, ko je lani ni želel več ostati pri Toro Rossu. Pred nekaj dnevi je Daniel Ricciardo objavil, da bo v naslednji sezoni nastopal za moštvo Renault, kar pomeni, da je pri Red Bullu prosto mesto. Toda Sainz bo imel v Pierru Gaslyu dostojno konkurenco v boju za prosto mesto. Pred Ricciardovim podpisom je Zak Brown identificiral Sainza kot možnega kondidata za sedež v njihovi ekipi. Pred dirko na Madžarskem je Brown dejal:
“Mislimo, da je Carlos izjemen dirkač. On je ena izmed naših možnosti, sicer pa ne vemo kakšna je njegova situacija v zvezi med Red Bullom in Renaultom. Je pa zagotovo dirkač, ki je visoko na našem seznamu želja.”

 

“Če bi bil prost in bi imeli prosto mesto, bi bil med glavnimi kandidati za to prosto mesto.”
V primeru, da pri McLarenu ne bodo želeli ali mogli v svoje vrste pripeljati Sainza bo naslednjo sezono ob Alonsu nastopal Vandoorne ali Lando Norris. Lahko pa bi se zgodilo, da se bo Alonso odločil zapustiti Formulo 1.
“Imamo dolgoročne pogodbe s Fernandom in Stoffelom, toda kot veste so v teh pogodbah zapisane različne stvari. Odločitve glede naše dirkaške postave bomo sprejeli ob pravem času, verjetno kmalu po koncu poletnega premora.”
“Še vedno razmišljamo in ugotavljamo kakšna je najboljša dirkaška kombinacija za prihodnost.”
Norris naj bi imel v pogodbi zapisano, da lahko zapusti moštvo McLaren v primeru, da mu ta ne najde sedeža za naslednjo sezono. Toda sam se naj bi sprijaznil z vlogo rezervenega dirkača v naslednji sezoni v primeru, da bi imel za sezono 2020 zagotovljen sedež v moštvu.
“Lando je zagotovo bodoča zvezda. Takšnega dirkača si zagotovo želimo zadržati v moštvu.”

SlovenianEnglishItalianGermanFrenchCroatianBosnianSerbianCzechDutchPortugueseRussianSpanish