Sainz: Biti posojen ekipi kot pri nogometu je čudno 

Avtor prispevka: , objavljeno 3. aprila 2018 .

Carlos Sainz je dejal, da je biti posojen ekipi Renault s strani ekipe Red Bull zelo nenavdno, saj so takšne stvari bolj kot za Formulo 1 značilne za nogomet. Saniz se je francoski ekipi pridružil ob koncun lanske sezone, ko je pri Renaultu zamenjal Palmerja.
“Nisem slišal, da bi bilo ravno veliko dirkačev na posoji pri določeni ekipi, to je bolj značilno za nogomet. To je zelo nenavaden položaj. Trenutno sem poseben primer in paziti moram, da mi to ne stopi v glavo. Potrebujem samo dobre dirke, kot sem jih imel pri Toro Rossu. Vedno, ko grem na stezo se moram izkazati.”

“Kdo bi mi lani na začetku sezone dejal, da bom letos vozil za Renault ? Nihče. To je zelo posebna situacija.”

Del dogovora med Red Bullom in Renaultom je tudi to, da lahko avstrijska ekipa, če želi, v naslednji sezoni prekine posojo in Špancu ponudi sedež v prvi ekipi. Nekdanji moštveni kolega Sainza Max Verstappen je z Red Bullom že podaljšal pogodbo, medtem, ko je situacija okoli Daniela Ricciarda zelo negotova.
V primeru, da Ricciardo podaljšal pogodbo z Red Bullom bo imel Sainz popolnoma proste roke pri podpisu morebitne pogodbe s francosko ekipo.

“Želim zadovoljiti svoja pričakovanja. Zelo se veselim, ker bo to moja celotna sezona s to ekipo. O ostalih stvareh trenutno ne razmišljam. Želim le odpeljati vsako dirko najbolje kar lahko. Če mi bo to uspelo potem pridejo zagotovo dobre stvari.

SlovenianEnglishItalianGermanFrenchCroatianBosnianSerbianCzechDutchSpanish