Sachsenring, FP3: Marquez najhitrejši, Rossi v Q1, Quartararo v bolečinah

Marc Marquez Honda MotoGP sachsenring 2019 fp3
Avtor prispevka: , objavljeno 6. julija 2019 .

Marc Marquez je bil najhitrejši tudi na tretjem prostem treningu na nemškem Sachsenringu, kjer se mu je znova najbolj približal novinec Fabio Quartararo. Tretji čas je odpeljal Maverick Vinales, v prvi peterici pa ste trening končala še Cal Crutchlow, ki dirka s poškodovanim kolenom, ter Alex Rins.

Quartararo je ob koncu treninga doživel neljubi dogodek, ko mu je v enajstem zavoju močno streslo njegovo Yamaho. Čeprav Francoz ni padel pa je kazal očitne znake bolečine v levi rami. Tako kot praktično vsi dirkači na Yamahah je tudi Quartararo sprva imel veliko težav v prvem ovinku. Kar dvakrat je med treningom zapeljal s steze, Vinales pa je prav tako dvakrat za las preprečil trčenje z zaščitno ograjo. Skozi pesek se je peljal tudi Quartararov moštveni kolega Franco Morbidelli.

Danilo Petrucci in Jack Millera sta bila najvišje uvrščena Ducatija na sedmem in osmem mestu, medtem ko je Andrea Dovizioso trening končal šele s štirinajstim časom in se bo moral za napredovanje v drugi del kvalifikacij boriti že v prvi kvalifikacijski skupini. Tam mu bo družbo delal tudi Valentino Rossi, katerega je iz najhitrejše deseterice za 0.013 sekunde izrinil Pol Espargaro.