Sabine: Ne pričakujte preveliko od Micka Schumacherja

Avtor prispevka: , objavljeno 19. aprila 2015 .

Menedžerka Michaela Schumacherja se že nekaj časa ni oglasila v javnosti, sedaj pa se oglaša zaradi sina sedemkratnega svetovnega prvaka, Micka Schumacherja. Mick v letošnji sezoni dirka v seriji formule 4, kjer je sezono pričel 26-tega aprila in sicer z nesrečo. Vsi od Micka pričakujemo veliko, normalno je priimek Schumacher takoj povezan s formulo ena, kamor si nekoč želi tudi Mick, a Sabine Kehm pravi: “Pustiti mu moramo čas.

Od njega ne smemo takoj pričakovati tako zelo veliko. Pridobiti si mora izkušnje in znanje, s katerim bo lahko napredoval. Sam ima v mislih formulo ena, a koncentrirati se mora na trenutno delo. Držimo ga stran od medijev, da nanj ne bi preveč pritiskali s za enkrat previsokimi cilji. Na nekaj vprašanj bo odgovoril vsak dirkaški vikend.”

Omeniti velja, da Mick za enkrat ni dosegel ničesar spektakularnega, niti na treningih ne. Mediji radi napihnejo zadeve in tako se že ponekod sprašujejo, če gre sploh po pravi poti. Vsekakor pa Niki Lauda zagovarjala tradicionalno, standardno pot do formule ena in nič kaj posebnega, da bo Mick pridobil prave in zadostne izkušnje: “Najpomembnejše je, da ne bo preveč javno izpostavljen, to bi lahko nanj preveč vplivalo. Nič ga ne sme spreminjati, naj bo takšen kakršen je.”

Sabine je za konec povedala, da Mick trdo dela, trenira in se trudi, da bi šel po očetovih stopinjah. Nikakor pa ga ne smemo primerjati z Michaelom, saj je Mick razred zase.

SlovenianEnglishItalianGermanFrenchCroatianBosnianSerbianCzechDutchSpanish