S Perezom je lahko zadovoljen le McLaren

Avtor prispevka: , objavljeno 26. maja 2013 .

 

Sergio Perez si je s svojo vožnjo na VN Monaka za vrat nakopal še kritike Fernanda Alonsa, ter šefa moštva Lotus, Erica Boullierja. Perez se je znova zapletel v številne incidente, tako s svojim moštvenim kolegom Jensonom Buttnom, kakor tudi s Ferrarijevim dirkačem Fernandom Alonsom ter Lotusovim Kimijem Raikkonenom. Vsi trije pa so po dirki izrazili svoje nezadovoljstvo s Perezovim dirkanjem.

Perez je Fernanda Alonsa napadel na uvozu v šikano. Španec je posledično moral zapeljati s steze, nakar so komisarji odločili, da mora Pereza spustiti predse. Perezu je to očitno vlilo nekaj samozavesti, saj je kasneje med dirko z enakim manevrom nekajkrat poskušal prehiteti še Kimija Raikkonena, toda s Fincem je trčil, mu prebodel gumo in poškodoval še svoj dirkalnik.

Njegovo početje je razjezilo Alonsa. “Temu ne želim posvečati preveč pozornosti, saj je najpomembneje, da je s Felipejem (Masso) vse uredu, po njegovi hudi nesreči. Drugo najpomembneje pa je, da je zmagal Nico Rosberg,” je po dirki povedal dirkač Ferrarija.

“Zatem pa pride na vrsto Perez, ki je moral svoj dirkalnik parkirati v Rascassu. Letos je imel srečo že v dveh ali treh incidentih. V Bahrajnu je skoraj trčil z Jensonom, jaz pa sem zapeljal s steze, ko sem se izogibal trku. Tu sem v šikani spet moral preprečiti kontakt, Kimi pa tokrat ni imel sreče, saj se kontaktu ni izognil. Le McLaren mora biti zadovoljen z njim (Perezom).

Raikkonen je po trku le nekaj krogov pred koncem dirke moral na postanek v bokse in padel na petnajsto mesto, s katerega se je z odlično vožnjo nato uspel povzpeti nazaj med dobitnike točk, na deseto mesto. Toda to ni pomirilo šefa Lotusa, Erica Boullierja. “Poskušal je enkrat in če pogledate posnetek, je poskušal z zelo, zelo poznim zaviranjem, kjer je narobe ocenil Kimijevo zavorno pot. Mislim, da je to sodu izbilo dno,” je novinarjem povedal Boullier. “Že v Bahrajnu je skoraj trčil s svojim moštvenim kolegom, tu pa tudi. Prepogosto vozi preveč agresivno in včasih poskuša nekaj, kar je nemogoče uspešno izpeljati.”

Svoje nezadovoljstvo je izrazil tudi Kimi Raikkonen. “Vem, da je Perez agresiven, toda nisem vedel, da je tako neumen. V šikano je pripeljal prehitro. Ni imel nikakršnih možnosti, da bi jo pravilno prevozil. Ni prvič, da je na stezi počel takšne neumnosti. Morda bi ga morali udariti v obraz, da bi si kaj zapomnil!””

Sergio Perez pa je tudi tokrat krivdo za incidente nonšalantno pripisal soudeleženim tekmecem.

SlovenianEnglishItalianGermanFrenchCroatianBosnianSerbianCzechDutchPortugueseRussianSpanish