Russell v Hamiltonovemu dirkalniku!

Avtor prispevka: , objavljeno 1. decembra 2020 .

Po poročanju nemških medijev naj bi bil Britanec George Russell, sicer dirkač moštva Williams, glavni favorit za nadomestnega dirkača pri ekipi Mercedes. V sredo zjutraj naj bi dobili tudi uradno potrditev, da bo Russell na VN Sahirja nadomeščal Lewisa Hamiltona, ki je bil pozitiven na testu za Covid-19, zelo verjetno pa je, da bo namesto rojaka dirkal tudi na zadnji dirki sezone v Abu Dabiju. Nekatere teorije pa pravijo celo, da bo Hamilton zapustil Mercedes in bo Russell dolgoročna zamenjava zanj.

Mercedesov rezervni dirkač Stoffel Vandoorne naj bi že bil na poti v Bahrajn, zato naj bi pri Mercedesu izbirali med njim in Russllom. Nico Hulkenberg, ki je letos nadomeščal Sergia Pereza in Lanca Strolla, ki sta bila pozitivna na Covid-19, pa naj nebi bil v ožjem izboru, kljub pritiskom nemških navijačev moštva, ki so za volanom nemškega zmagovalnega dirkalnika želeli videti Nemca.

Russell je glavni favorit, ker je član Mercedesovega programa mladih dirkačev, z moštvom pa je že testiral, zato imajo njegov sedež že pripravljen, poleg tega pa je bilo triletno sodelovanje z Williamsom sklenjeno z namenom priprave na kasnejši prestop v nemško moštvo. Dirka, oziroma dirki, naj bi bili eksperiment, kjer bodo videli, kako se bo mladi dirkač kosal pod pritiskom Valtterija Bottasa, predvsem pa glavnega tekmeca letošnje sezone, Maxa Verstappna, brez dodatnega pritiska potrebe po dobrem rezultati zaradi boja za naslov prvaka.

Edina prepreka je, da bi moralo moštvo Williams poiskati zamenjavo za Russlla, vendar pa nemški motorsport-total trdi, da so le to že našli v Jacku Aitkenu, ki je z britansko/ameriškim moštvom nastopil na prostem treningu za VN Štajerske.

Pri začasni “izposoji” Russlla naj bi posredoval šef moštva Mercedes, Toto Wolff, ki je bil do nedavnega tudi solastnik moštva Williams, in ki goji dobre odnose z vodilnimi v moštvu iz Grova, pa tudi z novimi lastniki iz Dorilton Capitala.

Po drugi plati pa Vandoorne Mercedesov dirkalnik pozna iz dela v simulatorju, na ovalni konfiguraciji steze, kjer bodo dirkači ta konec tedna dirkali, pa je že vozil predlanski dirkalnik ekipe, proti njemu pa govori dejstvo, da praktično ne pozna letošnjih Pirellijevih pnevmatik, zadnjo dirko v formuli 1 pa je odpeljal v sezoni 2018.

Če želiš, nam lahko prek PayPala hitro in varno nameniš donacijo. Vsak prispevek nam pomaga, vaša ekipa Svet hitrosti!

Donirate lahko na tej povezavi ->Doniraj