Russell v Bahrajnu cilja na stopničke

Avtor prispevka: , objavljeno 5. marca 2023 .

Russell si je zadal cilj, da se bo na uvodni dirki sezone v Bahrajnu boril za stopničke, potem ko se je njegovo moštvo Mercedes prebudilo iz “šoka” po petkovih treningih in končalo na šestem mestu na startni vrsti.

Britanec je za pol sekunde zaostal za Maxom Verstappnom iz moštva Red Bull, ki je osvojil prvo štartno mesto, Sergio Perez pa drugo, drugi Mercedes Lewisa Hamiltona pa se je znašel na sedmem mestu.

“Pričakovali smo, da bomo tu nekje, ampak po petku nismo bili v najboljši formi, zato si zaslužijo vse pohvale inženirji, ki so delali čez noč, in ljudje v tovarni, da smo našli veliko več hitrosti,” je dejal Russell.

“Naš dirkalnik ima dober ritem na dolgih nizih krogov. Če bomo obdržali prednost pri obrabi pnevmatik pred Ferrarijem in Aston Martinom, potem lahko ciljamo na drugo mesto. Fernando Alonso je neznanka, toda boj za tretje mesto je zagotovo na voljo.”

Hamilton pa je povedal, da je bil s svojim dirkalnikom zadovoljen in upa, da bo na dirki v nedeljo dosegel boljše rezultat. “Dirkalnik imam nastavljen za dirko, zato upam, da bo bolje deloval na dirki.”

Naroči se
Pošlji obvestilo
0 Comments
Odzivi na vsebino
Poglej vse komentarje