Russell “razočaran” z drugim mestom na štartu VN Avstralije

Avtor prispevka: , objavljeno 1. aprila 2023 .

George Russell je na kvalifikacijah F1 za VN Avstralije osvojil drugo štartno mesto. Od Britanca je bil hitrejši le Max Verstappen, dirkač Mercedesa pa je dejal, da je razočaran, ker ob nepričakovanem vstajenju Srebrnih puščic na ulicah Albert Parka, ni osvojil najboljšega štartnega mesta, za katerem je zaostal za 0.236 sekunde.

Čeprav Mercedes za to dirko ni pripravil večjih novosti, se je dirkalnik W14 izkazal za precej konkurenčnega v relativno hladnih pogojih in nemško moštvo je z dosežkom Russella in tretjim mestom Lewisa Hamiltona, zabeležilo najboljše kvalifikacije letošnje sezone.

“Tega nismo pričakovali, to je zagotovo,” je po kvalifikacijah povedal Russell, ki je drugi prosti trening končal z 0.8 sekunde zaostanka za najhitrejšim časom treninga, katerega je postavil Fernando Alonso. “Dirkalnik je bil živahen, krog pa sem odpeljal povsem na meji in na koncu sem malce razočaran, da nam ni uspelo osvojiti najboljšega štartnega položaja. V tem športu se pričakovanja hitro spremenijo, saj bi še včeraj bili veseli, če bi se uvrstili med najboljših pet. Toda dirkalnik je bil odličen in s tem rezultatom smo pokazali, da imamo še veliko prostora za izboljšanje.”

Britanec pa je priznal, da v moštvu niso povsem prepričani kaj je botrovalo izboljšanju forme dirkalnika. “To moramo razumeti, toda z dosežkom smo zadovoljni.”

Hamilton pa je dodal, da je Mercedes dosegel sanjski rezultat. “Popolnoma nepričakovano, zares sem ponosen na moštvo. George seje odlično izkazal, to, da smo v prvih dveh štartnih vrstah pa je za nas res sanjski rezultat. Trdo delamo, da bi se vrnili v ospredje in to, da smo tako blizu Red Bullu, je res neverjetno.”

Če želiš, nam lahko prek PayPala hitro in varno nameniš donacijo. Vsak prispevek nam pomaga, vaša ekipa Svet hitrosti!

Donirate lahko na tej povezavi ->Doniraj