Russell razkril čudno obnašanje Mercedesovega dirkalnika

Avtor prispevka: , objavljeno 2. oktobra 2022 .

George Russell je razkril, da je kvalifikacije v Singapurju končal na enajstem mestu zaradi čudnega obnašanja Mercedesovega dirkalnika.

Britanec je za le šest tisočink sekunde izpadel iz zadnjega dela kvalifikacij, kar je pripisal dejstvu, da zaradi težave z dirkalnikom na vlažni stezi ni mogel zavijati v ovinke. “Imel sem neko težavo z zavorami in motorjem, ki je v ovinkih vlekel naprej,” je dejal Russell, ki se je z enakimi težavami soočal že v petek na prvem treningu.

“Česa takšnega nisem čutil še nikoli, toda takoj, ko sem začel s kvalifikacijami, sem čutil, da nekaj ni v tako, kot bi moralo biti. Občutek sem imel, da je bil plin odprt tudi ko sem povsem popustil stopalko za plin. Zaviral sem v ovinek in zdelo se je, da me nekaj potiska naprej, tako da nisem mogel obdržati dirkaške linije skozi ovinke. Dirkalnik je bil preprosto prekrmarjen. Škoda, vendar tudi če bi prišlo v Q3, rezultat ne bi bil veliko boljši, saj ne bi mogli rešiti težave za katero smo iz podatkov že ugotovili, za kaj gre.”

Russell upa, da bo težava odpravljena pred dirko, predvsem pa računa na pomoč varnostnega avtomobila. “Varnostni avtomobil je bil na stezi na vsaki dirki tukaj. Poizkusiti moramo drugačno taktiko od tekmecev, vendar dirka ne bo enostavna,” je še dodal.

SlovenianEnglishItalianGermanFrenchCroatianBosnianSerbianCzechDutchRussianSpanishSlovakSwedish