Russell pritisnil na Mercedes za sedež v 2021

Avtor prispevka: , objavljeno 8. decembra 2020 .

George Russell je s predstavo na VN Sahirja v dirkalniku Lewisa Hamiltona Mercedes postavil pod pritisk za sedež v sezoni 2021. 22-letni Britanec, sicer član Mercedesovega podmladka, ki je letos redni dirkač ekipe Williams, je že na kvalifikacijah najboljši startni položaj zgrešil za le 0.026 sekunde, na dirki pa je ostal brez zmage zaradi izredno redke katastrofalne napake moštva v boksih in nato še smole s počeno gumo v zadnjih krogih dirke.

Šef moštva Mercedes, Toto Wolff je po dirki priznal, da je Russsell nedvomno bodoča zvezda, vse več pa je tistih, ki menijo, da bi moral v prihodnji sezoni zamenjati sedeža med Valtterijem Bottasom in Russellom, na to pa namiguje tudi mladi Britanec. “Mislim, da sem poskrbel, da Tota boli glava, kar se tiče dirkaške zasedbe, ne le za sezono 2022, temveč tudi 2021,” je povedal. “Mercedes mojo kariero podrobno spremlja že nekaj sezon in upam, da je to naslednja stopnička na lestvi.”

Hamilton še vedno ni podpisal nove pogodbe z Mercedesom, zato ima nemško moštvo ob Bottasu za 2021 uradno še vedno prost sedež. Šef moštva Red Bull, Christian Horner je dejal, da so pri Mercedesu Russellov nastop izkoristili kot vzvod za pogajanje s Hamiltonom, toda obstaja majhna možnost, da Hamilton z ekipo vendarle ne podpiše nove pogodbe, s čimer se Russell ponuja kot idealna zamenjava. Toda tudi če se to ne zgodi, je nedvomno dokazal, da je zrel, da prihodnjo sezono dobi priložnost v srebrnem dirkalniku, saj bo sezona ključna za razvoj dirkalnikov po novem pravilniku, ki stopa v veljavo v 2022.

“Najboljše je, da svoje poveš na stezi,” je dejal Russell, ki je sedež pri Williamsu dobil s pomočjo predstavitve s powerpointom.

SlovenianEnglishItalianGermanFrenchCroatianBosnianSerbianCzechDutchSpanish