RUSSELL ostaja pri WILLIAMSU

Avtor prispevka: , objavljeno 11. decembra 2020 .

George Russell je razkril, da se prihodnjo sezono ne bo selil v Mercedesovo moštvo, zanikal pa je tudi možnost, da bi v bližnji prihodnosti pristal pri Red Bullu.

Russell je požel ogromno pozornosti, ko je na debiju v dirkalniku moštva Mercedes, kjer je na VN Sahirja nadomeščal Lewisa Hamiltona, skoraj posegel po zmagi, takoj zatem pa so se pojavile številne teorije, kako bi Britanec lahko že v 2021 dirkal za Mercedes, bodisi namesto Valtterija Bottasa ali pa celo Hamiltona, če ta ne bi podaljšal pogodbe z nemškim moštvom.

Teorijam je nekaj zagona dal tudi Russell sam, ki je dejal, da je Totu Wolffu, šefu moštva Mercedes in njegovemu menedžerju, povzročil kar nekaj glavobolov, kar se tiče dirkaške zasedbe za 2022, morda pa tudi prej. Toda Russell je zdaj izrečene besede pojasnil in zadeve nekoliko ohladil: “To sem izjavil tako rekoč v žaru trenutka,” je povedal. “Bil sem pod močnim vtisom dirke, toda na koncu koncev je dejstvo, da imam sklenjeno pogodbo z Williamsom in bom njihov dirkač tudi v 2021.”

Poleg zgodnjega napredovanja v tovarniško moštvo Mercedesa, pa je bila ena izmed popularnih teorij, tudi ta, da bi lahko mladega dirkača k sebi zvabil Red Bull. Toda Russell je vsaj za zdaj utišal tudi ta ugibanja. “Mojo kariero vodi Mercedes. Pogodbo sem že v 2016 podpisal z Mercedesom, ki so moji menedžerji. Vlagali so v mojo kariero, mi zaupali in to mi veliko pomeni, zato jim ostajam zvest. Vesel sem s svojim položajem in njihovim vodenjem.”

Prestop Russella pa so zavrnili tudi pri Red Bullu. “Russell nas ne zanima,” je dejal Helmut Marko, svetovalec ekipe. “Seveda se je prejšnjo nedeljo dobro odrezal, toda kar nekaj dirkačev bi storilo enako v Mercedesovem dirkalniku. George je Mercedesov dirkač, povrhu vsega pa je njegov menedžer Toto Wolff, s katerim ima podpisano 10-letno pogodbo, to pa je za naše dirkače nesprejemljivo,” je pojasnil Marko, ki je dodal: “Imamo svoje nadarjene mlade dirkače katere želimo razviti.”

Russell pa se je k Williamsu vrnil že za zadnjo dirko sezone 2020, saj je Lewis Hamilton prebolel covid-19 in se vrnil v svoj dirkalnik.
SlovenianEnglishItalianGermanFrenchCroatianBosnianSerbianCzechDutchSpanish