Russell: Nismo tako slabi, kot to prikazujejo naši časi

Avtor prispevka: , objavljeno 15. marca 2019 .

Geogre Russell je prepričan, da stanje njegovega moštva ni tako slabo, kot to prikazujejo časi prvih dveh prostih treningov.

Novinec v Formuli 1 je prvi prosti trening zaključil na zadnjem mestu z zaostankom več kot petih sekund, nato pa na drugem ugnal le moštvenega kolega Roberta Kubico. Kljub ogromnim zaostankom za preostalimi dirkači je optimističen glede svojega dirkalnika in nadaljevanja vikenda.

“Stanje zagotovo ni idelano, občutki v dirkalniku kljub temu niso bili tako slabi, kot to prikazujejo časi. Če bi gledali samo na čase krogov bi mislili, da se dirkalnika enostavno ne da voziti. Prišle bodo tudi posodobitve na dirkalniku s pomočjo katerih bomo lahko izboljšali dirkalnik in tako napredovali. asno je, da za nami ni najboljši dan, vsaj kar se časov krogov tiče in, da smo precej daleč za vsemi ostalimi.”

Kot je dodal predstavlja dirkalnik dobro osnovo na kateri lahko v prihodnje gradijo predvsem, ker je moštvo prepoznalo ključne težave lanskega dirkalnika. Kljub temu pa se zaveda, da bi bilo v spboto vse razen zadnje vrste za njegovo moštvo veliko presenečenje.

“Na prvih dveh treningih smo počeli podobne stvari kot naši tekmeci, zato bom zelo presenečen, če v soboto ne zasedemo zadnje štartne vrste. Seveda si tega na svojem debiju v Formuli 1 ne želim vendar takšna je realnost, kljub vsemu že nestrpno pričakujem pričetek kvalifikacij in svojo prvo dirko. Želel bi se sicer enakovredno boriti z vsemi ostalimi, a trenutno smo precej oddaljeni od tega.”

Zaradi vseh dogodkov pred pričetkom letošnje sezone bodo pri Williamsu prvo dirko izkoristili za dodaten test, saj se zavedajo, da se bodo težko vmešali v boj z ostalimi moštvi za točke.

“Pred nami je zelo zahteven vikend, glede na trenutno stanje bomo ta vikend lahko izkoristili kot dodatna testiranja ter se osredotočili na izboljšanje dirkalnika. Tudi, če najdemo še tri ali štiri desetinke to še vedno ne bo dovolj, saj za ostalimi zaostajamo več kot sekundo in pol. Želimo si postopno napredovati skozi celotno sezono.”