Russell: Ne zaslužim si 2. štartnega mesta

Avtor prispevka: , objavljeno 10. septembra 2022 .

George Russell je kvalifikacije za VN Italije končal na šestem mestu, a bo po številnih kaznih dirkačev, ki vključujejo njegovega moštvenega kolega Lewisa Hamiltona in vodilnega v točkovanju prvenstva Maxa Verstappna, ki je bil na kvalifikacijah sicer drugi, dirko začel ob Charlesu Leclercu, ki dirko začenja s prvega mesta.

Toda dirkač Mercedesa, ki je za Leclercom zaostal za 1.3 sekunde, meni da si po težkih kvalifikacijah, kjer niso našli dobrih nastavitev dirkalnika, tega štartnega mesta ne zasluži.

“Ne zaslužim si 2. štartnega mesta,” je povedal Britanec. “Za nami so kvalifikacije polne frustracij, saj nismo našli dobrih nastavitev. Občutek na prvem treningu je bil dober, na drugem in tretjem pa precej slabši. V 1. delu kvalifikacij je bil dirkalnik spet dober, bili smo le nekaj desetink za Ferrarijem, 2. del je bil že slabši, tretji pa še slabši. Toda to je zgodba letošnje sezone. Dirko začenjamo z 2. mesta in imamo dirkalnik, ki bo na dirki hitrejši. Verjetno ne dovolj hiter, da bi se borili z Maxom, toda lahko se borimo s Charlesom.”

Russell je po težavah, ki se vlečejo skozi vso sezono, razočaran, da pri Mercedesu še niso našli rešitev. “Imamo najboljše inženirje v tem poslu, ki že 15 dirk delajo noč in dan, da bi razumeli zakaj naše zmogljivosti tako močno nihajo, vendar tega še vedno ne razumemo, zato sem nekoliko razočaran. Ob sobotah smo sredi ničesar, saj smo tako zelo daleč za vodilnima dvema, vendar nekoliko pred ostalimi, smo pa vsaj hitri na dirkah.”

Če želiš, nam lahko prek PayPala hitro in varno nameniš donacijo. Vsak prispevek nam pomaga, vaša ekipa Svet hitrosti!

Donirate lahko na tej povezavi ->Doniraj