Russell: Napredek viden, a še vedno smo najpočasnejši

Avtor prispevka: , objavljeno 1. marca 2019 .

George Russell verjame, da je kljub napredku moštvo Williams trenutno še vedno najpočasnejše v karavani Formule 1.

Moštvo iz Grova je zaradi teažav pri izdelavi dirkalnika letošnja testiranja začelo z već kot dvodnevno zamudo, kar je pomenilo, da so morali precej prilagoditi svoj testni program. Najbolj sta to zagotovo občutila njihova dirkača, oba novinca v moštvu, ki sta bila prikrajšana za veliko število opravljenih krogov. Vse to samo še otežuje pot do dosega njihovega letošnjega cilja, da se poberejo po izjemno slabi minuli sezoni.

Russell je po končanih letošnjih testiranjih prepričan, da Williams novo sezono pričenja tam kjer so končali lansko, povsem na začelju štartne vrste.

“Lagal bi, če bi dejal, da trenutno nismo najpočasnejše moštvo. To je relanost, pred nami je namreč še ogromno dela. Kljub temu pa poizkušam ostati pozitiven ter pomagati pri tem, da se skupaj čim prej približamo ostalim. Napredek je sicer viden vsak dan. Vsakič ko sem se usedel v dirkalnik je bil občutek boljši. Zavedamo se naših težav, področij kjer smo šibki. Zelo se trudimo, da te težave odpravimo.”

Anglež je prvi teden zaključil z le štiridesetimi opravljenimi krogi. Precej bolje mu je šlo drugi teden, ko je v dveh celotnih dneh opravil 299 krogov. Prav ta “povratek” je označil kot trenutno njihovo najsvetlejšo točko testiranj.

“Zelo sem zadovoljen s številom krogov, ki sem jih uspel opraviti v tem tednu. Pomembni so tudi časi krogov, kjer še zaostajamo za konkurenco. Trenutno smo velik korak z vsemi ostalimi. Kljub težavnemu začetku je mi motivcije ne primankuje. Želel bi si še več časa preživeti v dirkalniku, toda danes je to delo opravljal Robert.”

Russell je predzadnji dan končal z zaostankom 1,9 za najhitrejšim Leclerom, danes pa je bil zaostanek Roberta Kubice za najhitrejšim časom kar 2,7 sekunde. Tehnični vodja moštva Paddy Lowe ni želel komentirati hitrosti njihovega dirkalnika.

SlovenianEnglishItalianGermanFrenchCroatianBosnianSerbianCzechDutchPortugueseRussianSpanish