Russell kaznovan zaradi trčenja s Sainzem

Avtor prispevka: , objavljeno 18. julija 2021 .

George Russell je kvalifikacijsko sprint dirko v Silverstonu končal na devetem mestu, a bo dirko za VN Velike Britanije začel tri mesta nižje, saj so ga komisarji kaznovali za trčenje s Carlosom Sainzem.

Pred Britanca bodo tako napredovali Esteban Ocon, Sainz, ki bo dirko začel z desetega mesta, ter Pierre Gasly, Russell pa je med tem dobil tudi kazensko točko, kar pomeni, da jih ima v obdobju 12 mesecev zdaj že sedem.

Russell in Sainz sta se zapletla v ovinku Brooklands pri čemer je dirkač Williamsa naredil napako in z blokiranim kolesom na zaviranju trčil v Španca. Dirkač Ferrarija je zapeljal s steze in izgubil nekaj mest, po kvalifikacijski dirki pa je povedal: “Šlo je za očitno napako z Georgeve strani. Takšne napake se hitro pripetijo, toda v tem incidentu sem izgubil veliko, saj sem z desetega mesta padel na zadnje.”

Russell pa se z dirkačem Ferrarija ni strinjal. “Carlos je poizkusil prehitevati z velike razdalje, tako da mi je na nek način presekal pot. Videl sem, kaj se dogaja, toda trčenja nisem mogel preprečiti. Poizkušal sem zaviti, toda kot ste lahko videli sem bil na zaviranju in kolo je blokiralo, zato nisem mogel preprečiti trčenja.”

Komisarji so incident obravnavali kot dogodek na kvalifikacijah zaradi novega formata, saj bi za takšno trčenje na navadni dirki dobil časovno kazen.

SlovenianEnglishItalianGermanFrenchCroatianBosnianSerbianCzechDutchPortugueseRussianSpanish