Russell kaznovan zaradi oviranja na izvozu iz garaž

Avtor prispevka: , objavljeno 3. novembra 2023 .

Dirkač Mercedesa, George Russell je bil kaznovan z izgubo dveh štartnih mest na nedeljski dirki za VN Brazilije, saj se na kvalifikacijah ni držal navodil direktorja dirke.

Russell je tako postal prva žrtev novih pravil obnašanja dirkačev na izvozu iz boksov na stezo. Nova pravila so bila sprejeta po kvalifikacijah za VN Mehike, kjer je bil Russell eden izmed številnih dirkačev, ki so pred izvozom na stezo vozili počasi in za sabo zadrževali druge dirkače. Direktor dirke je pred dirko v Braziliji dirkačem izdal navodila, da se morajo na izvozu na stezo držati leve strani in tako omogočiti drugim dirkačem, da jih prehitijo. Russell je med kvalifikacijami na izvozu vozil počasi pri tem pa oviral Pierra Gaslya. Pri tem počasna vožnja ni bila sporna, temveč vožnja po sredini izvoza, zaradi česar drugi dirkači niso mogli peljati mimo.

Enak prekršek sta storila tudi Esteban Ocon ter Pierre Gasly, ki sta bila prav tako kaznovana z izgubo dveh štartnih mest. Russell bo tako dirko v nedeljo začel z osmega, namesto šestega mesta, po eno mesto sta na njegov račun napredovala Lando Norris in Carlos Sainz, Ocon bo štartal s štirinajstega namesto dvanajstega, Gasly pa s petnajstega namesto trinajstega. Na dvanajsto in trinajsto štartno mesto sta tako napredovala Kevin Magnussen ter Alex Albon.

Če želiš, nam lahko prek PayPala hitro in varno nameniš donacijo. Vsak prispevek nam pomaga, vaša ekipa Svet hitrosti!

Donirate lahko na tej povezavi ->Doniraj