Russell: Boj samo s Kubico me ne zanima

Avtor prispevka: , objavljeno 22. marca 2019 .

George Russell je po prvi letošnji dirki poudaril, da ga le boj za predzadnjo mesto s svojim moštvenim kolegom Robertom Kubico ne zanima, sam si želi še več.

Po vseh težavah, ki so se za moštvo iz Grova pričela že na samih predsezonskih testiranjih v Barceloni, kjer so zaradi zamud pri izdelavi dirkalnika izpustili prva dva dni so prvo letošnjo dirko v Avstraliji pričakovano zaključili povsem na repu med uvrščenimi.

Russell je bil od svojega moštvenega kolega, z izjemo prvega prostega treninga boljši na vseh preostalih. Dirko je zaključil celoten krog pred Robertom Kubico, ki pa je na začetku dirke polomil svoje sprednje krilce.

“Z osebnega stališča je moštveni kolega prvi s katerim se lahko primerjaš. Seveda sem zadovoljen s tem, da sem končal pred Robertom, toda boj z njim za predzadnje mesto me ne zanima. Potrebno je skupno sodelovanje za napredek moštva. S svojim prvim dirkaškim koncem tedna sem lahko sicer zadovoljen, posebno s kvalifikacijami. Že pred dirko pa smo vedeli kakšen je naš domet. Boj z Robertom ni bil najbolj pravičen, saj je ob začetku poškodoval krilce. Zato je tudi najina razlika ob koncu dirke varljiva.”

Novinec v Formuli 1 je dirko zaključil na šestnajstem mestu, dva kroga za zmagovalcem dirke Valtterijem Bottasom. Strategija dveh postankov mu je omogočila, da je ob koncu celo dohitel skupino dirkačev sredine tabele, ki pa je bila krog pred njim.

“Ob zaključku dirke sem obtičal za Landom Norrisom in Sergiom Perezom, saj sem imel bolj sveže pnevmatike. Bilo je lepo prvič biti tako skupaj z ostalim, tako smo lahko videli koliko zaostajamo na področju aerodinamike.”

Nastop svojih dirkačev na dirki je pohvalila tudi vodja moštva Claire Williams.

“Oba naša dirkača sta v Avstraliji opravila zelo dobro delo. Že pred prihodom v Melbourne smo vedeli, da bo zahtevno in bomo povsem zadaj. Pomembno pa je, da smo se potrudili po svojih najboljših močeh. Dirko smo zaključili z obema dirkalnikoma, imelo dobro strategijo in opravili hitre menjave pnevmatik. To je vse kar lahko trenutno pričakujemo. Ključno pa je, da se bomo iz takšnih situaciji veliko naučili. Pridobili smo veliko podatkov, ki jih bomo sedaj analizirali ter s tem napredovali.”

Foto: Williams

SlovenianEnglishItalianGermanFrenchCroatianBosnianSerbianCzechDutchSpanish