Russell z Mercedesom dobil zadnji dan testiranj

Avtor prispevka: , objavljeno 1. avgusta 2018 .

George Russell, rezervni dirkač moštva Mercedes, je na hipermehkih gumah postavil najhitrejši čas zadnjega dneva testiranj, ki so potekala po dirki za VN Madžarske, na stezi Hungaroring. Britanec se je, tako kot Antonio Giovinazzi prvi dan, spustil pod nov rekord kroga, ki ga je v soboto na prostem treningu postavil Sebastian Vettel, peljal pa je še desetinko sekunde hitreje. S časom kroga 1:15.575 je bil 0.230 sekunde hitrejši od Kimija Raikkonena v Ferrariju, odpeljal pa je 116 krogov.

Raikkonen, najhitrejši dirkač dopoldneva, je bil med najbolj zaposlenimi dirkači saj je odpeljal 131 krogov, njegov najhitrejši krog na hipermehkih gumah pa je bil 0.074 sekunde počasnejši od Russllovega. Tretji čas je postavil Jake Dennis za volanom Red Bullovega dirkalnika, njegov najboljši krog, 1:17.012 pa je bil 1.437 počasnejši od Russllovega časa, prav tako pa je stezo Hungaroring obkrožil 131 krat.

Giovinazzi je po včerajšnjem testiranju v dirkalniku Ferrarija, danes sedel za volan Sauberja. Odpeljal je 120 krogov, njegov najboljši čas pa je bil 1:17.558, kar je bilo dovolj za četrto mesto. Bil je več kot pol sekunde hitrejši od časa, ki ga je včeraj dosegel Sauberjev redni dirkač Marcuss Ericsson.

Za volanom Williamsovega dirkalnika smo danes videli Roberta Kubico, ki je zbral 103 kroge, najhitrejšega pa je odpeljal v 1:18.451, ki je bil šesti najboljši, pri čemer velja pripomniti, da je bil njegov krog na ultramehkih gumah hitrejši od najhitrejšega časa Williamsovih dirkačev na tretjem prostem treningu VN Madžarske. Pred njega se je uvrstil Nikita Mazepin v dirkalniku Force Indie.

 

SlovenianEnglishItalianGermanFrenchCroatianBosnianSerbianCzechDutchSpanish