Rossiju zmanjkalo energije za stopničke

Avtor prispevka: , objavljeno 6. junija 2017 .

Valentino Rossi je dejal, da za uvrstitev na stopničke pred domačim občinstvom enostavno ni imel dovolj energije, saj ga je dirkanje zaradi poškodbe “zdelalo” precej bolj, kot ponavadi.

Italijan se je prejšnji teden poškodoval pri treningu na stezi za motokros, a je okreval dovolj, da je lahko nastopil na dirki za VN Italije, katero je začel z drugega mesta. Prve tri kroge je celo vodil in se držal vodilne skupine do konca, a se je moral na koncu zadovoljiti s četrtim mestom za zmagovalcem Andreo Doviziosom, moštvenim kolegom Maverickom Vinalesom ter dirkačem moštva Pramac, Danilom Petruccijem.

“Žal mi je, da mi ni uspelo priti na oder za zmagovalce, saj je to vsakič moj cilj,” je dejal Rossi. “Tu v Mugellu je to še toliko bolj pomembno zaradi domačih gledalcev. Iskreno sem verjel, da mi lahko uspe, saj sem bil na treningih hiter. Pri sebi sem vedel, da bo 23 krogov napornih, saj sem trpel bolj, kot ponavadi. Toda trening, kjer odpelješ štiri ali pet krogov, nato pa lahko malo počivaš, je zgodba drugačna, kot na dirki, ko je treba odpeljati toliko krogov.

Osem krogov pred koncem sem bil povsem izmučen,” je priznal dirkač Yamahe, ki je pojasnil, da je Ducatijeva premoč v Mugellu izhajala iz gum. “Ducatiji so bili zelo dobri, saj so lahko vozili s srednje trdo zadnjo gumo, mi pri Yamahi pa smo morali uporabiti trdo, ki nudi manj oprijema.

Toda zame je bila največja težava moje fizično stanje, saj v zadnjih krogih nisem mogel peljati hitreje, ker sem bil izmučen.”

Čeprav je bil razočaran, ker je ostal brez stopničk, pa je Rossi dirko ocenil kot dobro, saj je v cilj pripeljal 3.7 sekunde za zmagovalcem, potem ko v začetku tedna sploh ni verjel, da bo lahko dirkal. “Za Petruccijem se nisem želel udati, toda za napad nisem imel moči,” je pojasnil. “Zelo mi je žal, da sem ostal brez stopničk, toda še v torek sem mislil, da ne bom mogel dirkati, zato je bila ta dirka vseeno dobra.”