Rossiju zmaga po napetem dvoboju z Marquezom

Avtor prispevka: , objavljeno 27. junija 2015 .

Italijan Valentino Rossi je slavil zmago na VN Nizozemske v Assnu, potem ko sta se zanjo dobesedno udarila z Marcom Marquezom, ki je s starim okvirjem motocikla vozil tako kot smo ga bili vajeni lani.

Rossi je dirko začel z najboljšega štartnega položaja, v prvi ovinek pa je pripeljal pred Aleixom Espargarojem, Marquezom ter Jorgejem Lorenzom.

Marquez se je kaj kmalu prebil na drugo mesto, Pol Espargaro pa je s petega mesta kmalu prehitel svojega brata, mimo katerega se je prebil še Lorenzo.

Lorenzo, ki je dirko začel z osmega mesta, se je še pred koncem prvega kroga prebil na tretje mesto, skupaj z vodilnima Rossijem in Marquezom pa so nato pobegnili zasledovalcem.

Marquez je na svojih Hondi, kot edini dirkač dirkal s srednje trdo prednjo gumo, vso dirko pa je ostal tesno na zadku Rossijeve Yamahe.

Španec je s svojimi napadi pričel že v petem krogu, a je na svojo pravo priložnost nato čakal do zadnjih 10 krogov in se v vodstvo prebil sedem krogov pred koncem, ko je po Rossijevi napaki v šikani uspel priti mimo Italijana v prvi zavoj. Rossi je vrnil napad, a ga je Španec uspešno zadržal za sabo, nato pa pet krogov pred koncem sam napravil napako in izkušenemu Italijanu dovolil, da se mu je približal. Tri kroge pred koncem je Rossi poskusil na vse ali nič ter uspel ugnati aktualnega prvaka, ki je nato v šikani izgubil nekaj časa in Rossiju omogočil pobeg.

Marquez se ni udal in zmanjšal prednost, nato pa napadel v zadnjih zavojih zadnjega kroga dirke. V šikano je pozno zaviral in zapeljal ob bok Rossiju, s katerim sta trčila. Italijan je odpeljal mimo zadnjega ovinka in preko peska močno skrajšal progo ter na koncu slavil 85. zmago v kraljevem razredu.

Kljub porazu je bil dobre volje tudi Marquez, ki je s starim okvirjem našel svojo staro formo. Lorenzov niz štirih zaporednih zmag se je končal, Španec pa je dirko končal na tretjem mestu, kar je bil zanj soliden rezultat, glede na slabo izhodišče. Adnrea Iannone je bil četrti.

Napiši komentar

Prosimo Vpišitee za komentiranje
  Naroči se  
Pošlji obvestilo