Rossiju nova Yamaha še vedno ne leži

Avtor prispevka: , objavljeno 2. februarja 2016 .

Italijan Valentino Rossi je po drugem dnevu testiranj v Sepangu povedal, da se z letošnjo Yamaho YZR-M1 še ni uspel spoprijateljiti. Dan je sicer končal s šestim časom, a tudi danes je za najboljšim zaostal skoraj sekundo.

Dirkač Yamahe je dejal, da bi za lažjo primerjavo moral motor preizkusiti še na kateri drugi stezi. Še največ težav ima na zaviranjih, kjer nima najboljšega občutka.

“Trenutno mi je bolj všeč motor, ki je bolj podoben lanskemu, saj je letošnji sicer dober, toda na zaviranjih smo v težavah,” je pojasnil Rossi. “Jutri bom spet poskusil, saj se nam ne mudi. Zanimivo bo videti, kako se bo motor obnašal na stezi v Phillip Islandu, saj gre za stezo z drugačnimi lastnostmi.”

Italijan je priznal, da je Jorge Lorenzo, kot kaže letos spet tisti, ki ga bo potrebno premagati, saj je bil Španec tudi danes najhitrejši med dirkači s trdimi gumami. “Jorge je zelo, zelo hiter. Mislim, da je bil danes spet hitrejši na trši zmesi gum, saj mislim, da so Petrucci, Marquez in Barbera vozili na mehkih. To pomeni, da je Cal Crutchlow drugi najhitrejši na trdih gumah, od Lorenza pa je bil počasnejši za sedem desetink. Jorge vozi zares dobro in kot kaže, mu trenutna prednja guma zelo ustreza,” je še ocenil Rossi.

Foto: Yamaha

SlovenianEnglishItalianGermanFrenchCroatianBosnianSerbianCzechDutchSpanish