Rossiju ne bo pomagal niti prijatelj Iannone

Avtor prispevka: , objavljeno 7. novembra 2015 .

Čeprav so Rossijevi navijači upali, da govorice o tem, da se bodo nekateri dirkači Valentinu Rossiju pri preboju iz ozadja umaknili in tako olajšali boj za naslov, Italijan na odločilni dirki letošnje sezone v Valenciji ne bo mogel računati na pomoč najboljšega prijatelja med dirkači, Andree Iannoneja.

Iannone je že na dirki v Phillip Islandu Rossiju zagrenil letošnji pohod na lovoriko, ko mu je, čeprav se sam ni več boril za naslov, med dirko številnih prehitevanj na koncu speljal tretje mesto.

Dirkač Ducatija pa je tudi pred dirko v Valenciji napovedal, da mu je bolj pomembna lastna uvrstitev, kot uvrstitev Rossija.

“Absolutno ne,” je kratko in jasno odgovoril.

“Vse kar me zanima je moj boj z Danijem Pedroso. Zame je na prvem mestu boj za četrto mesto in moj cilj je dirko končati pred Danijem,” je pojasnil Iannone, ki v prvenstvu za Pedroso zaostaja za dve točki.

Povsem jasno pa je, da Rossi pomoči ne more pričakovati s strani Hondinih dirkačev. Marc Marquez je pojasnil, da vodilni možje pri Hondi od njiju z Danijem niso zahtevali naj se ne vmešavata v boj za prvenstvo.

“Prosili so naju, naj poskušava zmagati, zato se bova potrudila, da bova dirko končala na prvem in drugem mestu,” je dejal Marquez.

Foto: MotoGP