Rossiju nagajale vibracije

Avtor prispevka: , objavljeno 23. oktobra 2015 .

Valentino Rossi je pojasnil, da svojega dopoldanskega časa ni izboljšal zaradi vibracij na mehki gumi, a je kljub težavi popoldanski trening končal na petem mestu, skoraj 0.7 sekunde za moštvenim kolegom Jorgejem Lorenzom.

Italijan je dirkaški konec tedna v Maleziji začel z napadom na Marca Marqueza, ki naj bi želel pomagati Lorenzu, njegove mehanike pa jutri čaka veliko dela, saj še vedno iščejo pravo formo na srednje trdih gumah. Na sobotnem treningu se bodo predvsem posvetili odkrivanju vzroka za vibracije, saj še ne vedo, ali gre za težavo z motorjem ali gumami.

Vremenoslovci za jutri napovedujejo dež, ki bi lahko pokvaril priprave in načrte.

“Dopoldan smo bili kar hitri, pa tudi popoldan smo bili dobri, dokler nisem zapeljal zadnjič na stezo,” je pojasnil Rossi. “S tršo gumo smo poskušali razumeti svoje zmožnosti, dela pa žal nismo dokončali, tako da niti ne vem, kako dober sem. To bomo morda videli v soboto zjutraj. Danes je še prezgodaj, da bi ugotavljali, kako nam bo šlo na kvalifikacijah. Jutri bo najpomembneje razumeti ali je vibracije povzročal motor ali gume. Na razpolago imamo še en komplet gum, tako da nam bo verjetno uspelo,” je še dodal.

Če želiš, nam lahko prek PayPala hitro in varno nameniš donacijo. Vsak prispevek nam pomaga, vaša ekipa Svet hitrosti!

Donirate lahko na tej povezavi ->Doniraj