Rossiju je na kvalifikacijah nagajala elektronika

Avtor prispevka: , objavljeno 2. maja 2021 .

Valentino Rossi je ta konec tedna v Jerezu našel nekaj izboljšav, katere pa so se izgubile po težavah z elektroniko. Dirkač moštva Petronas SRT je bil na tretjem prostem treningu za VN Španije le 0.7 sekunde počasnejši od najboljšega časa, toda zaradi majhnih razlik je to zadostovalo zgolj za 15. mesto. “V soboto smo naredili nekaj sprememb in dobil sem boljši občutek, hkrati pa poskušam prilagoditi slog vožnje, saj so te gume precej mehke, zato moraš z njimi biti nežen.

Upal sem, da bi se popoldan lahko še izboljšali, a smo imeli težave z elektroniko, zato smo uspeli doseči le 17. mesto. Na jutranjih ogrevanjih pred dirko se moramo odločiti, katere gume bom uporabil na dirki. Upal sem, da bo tukaj trda zadnja guma ustrezna, vendar je razlika do srednje trde prevelika in ne nudi dovolj oprijema. Zdaj je vprašanje le kakšno sprednjo gumo izbrati. Izbiramo med mehko in srednje trdo, saj mislim, da bo večina dirkačev izbrala srednje trdo zadnjo gumo.

Slabo štartno izhodišče na tej stezi ni tako velika težava, saj z dobrim tempom lahko prehitevaš. Za dirko nimam nobene posebne taktike, le čim boljši štart,” je pojasnil Italijan.

SlovenianEnglishItalianGermanFrenchCroatianBosnianSerbianCzechDutchSpanish