Rossiju bolj pomembne točke od domače zmage

Avtor prispevka: , objavljeno 13. septembra 2015 .

Valentino Rossi je pojasnil, da mu je bilo na današnji dirki za VN San Marina pomembneje zgolj končati dirko, ter tako zbrati nove točke in s tem povečati prednost v prvenstvu, kot pa zmagati pred domačim občinstvom.

Dirkač Yamahe je po napačni taktični odločitvi dirko končal na petem mestu, a je zaradi padca tekmeca za letošnji naslov, Jorgeja Lorenza, kljub temu prednost v točkovanju prvenstva povečal z 12 na 23 točk.

“Prvenstvo je precej bolj pomembno, kot zmaga na tej dirki. Naslov je glavni cilj,” je dejal Rossi. “Na žalost je Jorge padel in na koncu sem pridobil 11 točk. To je zelo dobro za prvenstvo, hkrati pa je škoda, da mi ni uspelo priti do stopničk, saj sem pred domačimi gledalci želel končati med prvimi tremi,” je pojasnil Italijan, ki je letos prvič končal nižje od tretjega mesta.

“Dirka je bila nora in pri menjavah motorja, tokrat smo morali menjati dvakrat, potrebuješ srečo in moraš hitro razmišljati, da razumeš situacijo. Peto mesto je še vedno dobro in že se veselimo naslednje dirke v Aragonu.

Do konca sezone je še pet dirk in na žalost ima Lorenzo možnosti za zmago na prav vsaki od njih, enako pa velja tudi za Marqueza, ki je povsod zelo dober. Na mizi je tako še veliko točk, za katere se lahko borimo,” je zaključil Rossi.

Foto: Yamaha