Rossijevo slovo od Misana – Presenečenje, emocije in solidna dirka

Avtor prispevka: , objavljeno 25. oktobra 2021 .

Valentino Rossi se je včeraj z končnim desetim mestom dokončno poslovil od domačih navijačev. Kljub temu, da se ta rezultat ne more primerjati z njegovimi najboljšimi predstavami na domačem terenu se lahko ta predstava označi kot ena boljših v poslovilni sezoni. Pri tem pa ne pozabimo, da je Italijan dirko začel povsem z začelja. Devetkratni svetovni prvak je bil po dirki razumljivo ponosen na svojo borbeno predstavo povsem do konca. Končni rezultat je bil sicer za večino prisotnih navijačev, ki so se prišli poslovit povsem nepomemben.

“Zelo sem vesel, predvsem zato ker mi je uspela dobra dirka s čimer sem se na najboljši možen način poslovil od navijačev. Če kdaj potem si danes nisem želel, da bi ostal v ozadju. Začeti iz ozadja je vedno zahtevno, toda vedel sem, da imam danes po suhem boljše možnosti.”

“Zelo sem užival v borbi z ostalimi dirkači. Rad bi zahvalil navijačem, ki so pripravili izjemno vzdušje. Prišlo jih je res veliko.”

The Doctor je svojo hvaležnost pokazal tudi s tem, ko je ob koncu dirke med navijače vrgel svojo čelado.

“Poizkušal sem uživati kolikor sem lahko. Veliko prijateljev mi je reklo, da nedelja nekaj posebnega. Kot bi se objel skupaj z vsemi navijači. Prav zato sem bil še toliko bolj motiviran za dober rezultat.”

Posebno presenečenje pa so mu pripravili tudi v njegovem moštvu SKY VR46, kjer so svoja motocikla v razredu Moto2 obarvali v rumene barve. Enako posebno barvno poslikavo je na dirki razreda MotoGP uporabil tudi njegov brat Luca.

“Običajno nimam rad presenečenj. Želim vse vedeti vnaprej. Toda priznati moram, da jim je uspelo. Zelo mi je bilo všeč. Moram se zahvaliti Ucciu, moji ekipi in Skyu.”

SlovenianEnglishItalianGermanFrenchCroatianBosnianSerbianCzechDutchSpanish