Rossijeva desna roka – režiser spora z Marquezom

Avtor prispevka: , objavljeno 17. oktobra 2016 .

Marc Marquez in Valentino Rossi sta vsaj pred novinarskimi kamerami in foto objektivi v Barceloni zakopala bojno sekiro. Kljub vsemu pa iz Doctorjevega tabora le težko pričakujemo čestitke Marquezu za osvojeni naslov svetovnega prvaka, saj je po navedbah nemškega Motorsport magazina Rossijeva desna roka znova udaril po Špancu. “Videl sem veliko dirkačev in vem kdo je iskren. Marc ni med njimi,” je dejal Alessio Salucci, znan kot Uccio, ki Marquezu naj ne bi bil preveč naklonjen že pred zloglasnimi dogodki na zadnjih dirkah lanske sezone: “Vale in Marc sta se dobro razumela, toda sam njunega prijateljstva nisem jemal kot nekaj dobrega. Ni mi bilo všeč, da je imel ta otrok v svoji sobi Valentinov poster.”

Salucci pa je razkril, da “španska zarota” ni plod Rossijeve domišljije, saj Italijan sprva sploh ni verjel, da naj bi si Španca med sabo pomagala. “Želel me je prepričati, da se motim, toda na koncu sem vendarle imel prav,” je prepričan.

“Včasih, ko stvari opazuješ ob stezi, bolje vidiš, kaj se dogaja. Marc je zame bil vedno nasprotnik, kakor vsi drugi. Valentino ga ne sovraži, nima rad drugih, zame pa so vsi isti, pa naj gre za Marqueza, Lorenza ali Pedroso. Zame so vsi sovražniki,” je povedal.

“Le težko bom pozabil, kaj se je zgodilo lani,” trdi Uccio, ki je prepričan, da bi njegov prijatelj Rossi lani osvojil deseti naslov svetovnega prvaka, tako pa je ustvaril zanimiv pogled in sicer, da ima Valentino po lanski sezoni devet naslovov in pol. “Menim, da je lanski naslov delno njegov, malce tudi moj. Pa čeprav v resnici ni. V Avstraliji sem lepo videl, kaj je storil Marquez,” je pojasnil Italijan, ki je takoj po dirki pristopil Rossiju in mu dejal: ” “Glej, Marquez je tu storil nekaj nenavadnega.” Ko je videl, kar sem mu pokazal, je videl umazano, nešportno potezo,” je razložil Salucci, ki je kot vodja uradne Rossijeve strani na Facebooku svoje mnenje takoj zatem delil tudi med navijači Rossija.

“Z mano se niso strinjali le v Španiji, drugod pa je veliko ljudi spremenilo svoje mnenje v naš prid, ko so si še enkrat ogledali posnetke,” je še dodal Salucci.

Foto: Yamaha