Rossijev tempo na dirki presenetil Vinalesa

Avtor prispevka: , objavljeno 28. marca 2017 .

Maverick Vinales je dejal, da ga je moštveni kolega Valentino Rossi na dirki za VN Katarja presenetil s svojo hitrostjo, potem ko je na vseh testiranjih in prostih treningih močno zaostajal.

“Nisem ga odpisal, saj vem, da v nedeljo pokaže precej več, toda ko sem videl, da se vozi za mano, sem bil presenečen,” je povedal Vinales o Rossiju, ki je dirko začel z desetega mesta.

“Skrbelo me je, da bi me prehitel, saj potem ne bi mogel peljati svoje dirke, toda uspelo mi je odpeljati zelo hiter krog in nabrati nekaj prednosti. Vsaka čast Valentinu, saj je imel na testiranjih veliko težav  katere je premagal in se mi pridružil na stopničkah,” je dodal Španec, ki je po prvi zmagi za Yamaho začutil olajšanje.

“Bil sem najhitrejši na vseh testiranji in po odličnem prvem prostem treningu je bil pritisk zelo velik, zato mi ni bilo lahko,” je pojasnil. “Uspelo mi je zmagati  zato sem zelo vesel in še bolj motiviran pred naslednjo dirko v Argentini.”

Na vprašanje, ali je ta zmaga pomembnejša od tiste, ki jo je dosegel lani v Silverstonu s Suzukijem pa je dejal: “Prva zmaga je vendarle prva zmaga, vendar sem zelo vesel, da sem na prvi dirki z Yamaho dosegel najboljši štartni položaj in zmago.”