Rossijev “poredni” prstek bo v bodoče kaznovan

Avtor prispevka: , objavljeno 23. septembra 2016 .

Mednarodno združenje cestnih dirkaških moštev – IRTA, je moštva razreda MotoGP nagovorilo preko elektrosnekega sporočila, v katerem so poudarili, da je spoštovanje v najvišjem razredu motociklističnega svetovnega prvenstva zelo pomembno, zato bodo neprimerne geste in dejanja kaznovana.

Sporočilo je najbrž posledica soočenja med Valentinom Rossijem in Polom Espargarojem v Misanu. Prvi je bil prepričan, da ga je slednji na stezi oviral, svoje nezadovoljstvo pa je izrazil med drugim s tem, da je Espargaroju pokazal sredinec.

“V Misanu je Espargaro naredil veliko napako,” je še vedno prepričan Rossi. “Ostal je na dirkaški liniji in ko sem se o tem z njim pogovoril mi je rekel, naj se je*em. Z moje strani je napaka ta, da sem mu pokazal sredinec, razen tega pa imam sto odstotno prav. Z znakom sem malce pretiraval, zato je prav, da tega ne dovolijo. Toda po drugi plati pa moramo dirkači na stezi paziti na druge dirkače, saj takšno početje ni pošteno in je še hujše, kot iztegnjen sredinec,” je pojasnil dirkač Yamahe.

Kazni za takšno nespoštljivo obnašanje naj bi bile zgolj finančne.

Foto: Yamaha