Rossijev polbrat Marini ne želi prezgodaj v MotoGP

Avtor prispevka: , objavljeno 3. februarja 2019 .

Luca Marini, polbrat legendarnega Valentina Rossija, bo tudi letos dirkal v razredu Moto2, zadnji stopnički pred najtežjim razredom motociklističnega prvenstva, v prihodnji sezoni pa bi že lahko napredoval v MotoGP. Toda 21-letni Italijan, ki bo dirkal za Rossijevo moštvo Sky Racing Team VR46 pravi, da se mu s prestopom ne mudi, ter da bi lahko ostal v Moto2, tudi če letos postane svetovni prvak.

“Rezultat ob koncu sezone ni pomemben,” je povedal v petek, ob predstavitvi moštva. “Seveda je moj cilj, da zmagam, toda to je cilj vseh nas. Vendar pa zmaga vseeno ne pomeni, da ker si prvak, moraš v MotoGP. Ne glede na rezultat moramo spremljati stanje s pogodbami v MotoGP, kjer je večina sklenjenih za dve sezoni, le nekaj dirkačev pa ima pogodbo za eno leto. Čakati moramo na pravo priložnost. Bomo videli, kaj se bo zgodilo prihodnjo sezono, toda v MotoGP se mi ne mudi,” je povedal in dodal, da čeprav bi bilo zanimivo dirkati proti polbratu Valentinu, je pomembneje misliti na svojo kariero. “Ne bi želel tvegati samo zato, da bi eno leto dirkal z Valentinom in si s tem ogrozil kariero. Najboljše zame je, da se letos izkažem v razredu Moto2, nato pa ocenim položaj.”

Marini je dejal, da ne želi, da bi njegova kariera šla po poti Franca Morbidellija, ki je v letu 2017 postal svetovni prvak razreda Moto2, lani pa je doživel težko sezono. “V teh časih je še posebej pomembno, da v MotoGP prideš s konkurenčnim moštvom in ne tvegaš kariere. Morbidelli se je lani znašel na motociklu, ki mu ni omogočil pokazati ves talent, zato je moral veliko tvegati in se je celo poškodoval, ko je poskušal nadoknaditi zaostanek motocikla. Res se nebi rad znašel v takšnem položaju. Raje bi ostal v Moto2 in zmagal.”

Marini pred letošnjo sezono ne ve, kako dobro mu bo šlo, saj je tekom zime prestal operacijo leve rame, letos pa bo dirkal na 765-kubičnih Triumphovih motorjih, ki so nadomestili 600-kubične Honde. V boju za naslov vidi Brada Binderja, Lorenza Baldassarrija, Alexa Marqueza, Xavija Vierga ter Marcela Schrotterja. “Zanimiv bo tudi novinec Jorge Martin, ter še nekaj drugih novincev. Sam moram ostati na realnih tleh, saj sem izgubil prednost izkušenj pred novinci, vprašljiva pa je tudi moja fizična forma. Po prvih testiranjih bom lahko povedal kaj več o svojih letošnjih ciljih,” je še dodal.

SlovenianEnglishItalianGermanFrenchCroatianBosnianSerbianCzechDutchPortugueseRussianSpanish