Rossija skrbi, da se bo dogajanje na dirkaški tržnici za sezono 2021 začelo prehitro

Avtor prispevka: , objavljeno 24. oktobra 2019 .

Valentina Rossija skrbi, da bi se dogajanje na dirkaški tržnici za sezono 2021 lahko začelo prehitro, kar bi mu onemogočilo sprejeti tehtno odločitev glede njegove prihodnosti v razredu MotoGP. Devetkratni svetovni prvak ima pogodbo z Yamaho sklenjeno do konca prihodnje sezone, ko se pogodbe iztečejo tudi večini ostalim dirkačem. Kot nas učijo pretekla leta naj bi bilo tako večino pogodb za sezono 2021 sklenjenih po prvih dirkah prihodnje sezone.

Italijanski dirkač bo tako moral hitro sprejeti odločitev o tem ali bo prihodnja sezona tudi njegova zadnja v karieri. Ob tem pa ni zanikal možnosti, da bo nastopal še tudi v sezoni 2021. Priznava pa, da bo zaradi hitrega dogajanja na dirkaški tržnici moral odločitev sprejeti prej kot si je želel.

“Zame to predstavlja manjšo težavo, saj se bodo pogodbe sklepale zelo hitro, morda prehitro. Zelo težko je že na začetku sezone 2020 pričeti razmišljati o naslednji sezoni. Dejstvo, da se pogodbe podpisujejo na dve leti ni slabo. Težava je namreč v tem, da bi morali počakati prvih šest ali sedem dirk, da vidimo kako se stvari odvijajo. Težko je namreč tako hitro oceniti kakšna so natančna razmerja moči v novi sezoni in kdo iz razreda Moto 2 je pripravljen na prestop v MotoGP.”

“Toda tako je sedaj tudi v ostalih športih kot denimo Formula 1, kjer je nivo profesionalizma nekaj stopenj nad nami.”

Rossi je kot morebiten razlog za podaljšanje pogodbe navedel tudi morebiten prestop njegovega polbrata Luce Marinija v razred MotoGP. Marini, ki nastopa za moštvo SKY VR46 se trenutno nahaja na šestem mestu skupnega seštevka v razredu Moto2 potem, ko je slavil na zadnjih dveh dirkah.

“To bilo zelo lepo in nekoliko nepričakovano,” je Rossi dejal o možnosti tekmovanja proti svojemu polbratu.

“Najpomembneje zanj je, da uspešno zaključi letošnjo sezono in tako nadaljuje tudi v prihodnji. Če bo temu tako potem lahko dobi zelo dober sedež v sezoni 2021.”