Rossi znova pozitiven na Covid19

Valentino Rossi bo izpustil 2. dirko v Aragoniji, Yamaha ga ne bo nadomeščala
Avtor prispevka: , objavljeno 12. novembra 2020 .

Valentino Rossi je bil pred drugo dirko za VN Valencije znova pozitiven na testu za virus Covid19, zato je njegov nastop ta konec tedna pod vprašajem. Vse bo odvisno od ponovnega testiranja, ki ga bo Italijan opravil danes, saj naj bi bil torkov test “lažno pozitiven”, kar se pogosto dogaja pri tistih, ki so preboleli okužbo z virusom korone, test opravljen v sredo pa je danes podal negativen rezultat.

Če bo tudi drugi test pozitiven, bo moral dirkač Yamahe verjetno izpustiti tudi zadnjo dirko sezone na Portugalskem, če bo znova negativen pa bo lahko na dirki nastopil nemoteno. Hkrati pa se odpira vprašanje o zanesljivosti testov, ki so v torek pred VN Evrope kazali, da je 41-letni dirkač še vedno pozitiven, šele ponovljeni test v petek pa je pokazal negativen rezultat.

V primeru, da bo moral Rossi izpustiti dirko oziroma dirki, pa njegova zamenjava skoraj zagotovo ne bo Američan Garrett Gerloff, ki je namesto devetkratnega svetovnega prvaka nastopil na petkovih treningih pred VN Evrope prejšnji teden, vendar pa bo zaradi stika z Rossijem v izolacijo moralo tudi nekaj članov Rossieve ekipe v garaži Yamahe.

Rossi mora zdaj test ponoviti še enkrat in v primeru da bo tudi ta negativen, bo lahko nastopil na dirki.

SlovenianEnglishItalianGermanFrenchCroatianBosnianSerbianCzechDutchSpanish