Rossi: Zmaga v Assnu odpira lov na naslov

Avtor prispevka: , objavljeno 25. junija 2017 .

Valentino Rossi je v Assnu zmagal že desetič, njegova prva zmaga v letošnji sezoni pa ga po njegovem mnenju vrača v lov na naslov svetovnega prvaka. Danilo Petrucci je devetkratnega svetovnega prvaka priganjal vse do konca dirke, a Italijan na Yamahi je bil uspešnejši in je v cilj pripeljal 0.063 sekunde pred rojakom na Ducatiju.

Maverick Vinales, Rossijev moštveni kolega in vodilni v točkovanju svetovnega prvenstva, je na dirki padel ter odstopil, s tem pa tudi izgubil vodstvo v prvenstvu. Rossi je z zmago napredoval na tretje mesto, do novega vodilnega pa ga loči sedem točk, do Vinalesa pa le še tri.

“To je pomembna zmaga, tudi za prvenstvo, ki je zdaj zelo odprto,” je po dirki povedal The Doctor. “Nadoknadili smo veliko točk, zato je občutek po fantastični dirki še toliko boljši. Assen je zelo poseben, saj je tu vedno veliko gledalcev pa tudi steza je fantastična. Dirka je bila odlična vse od začetka do konca, čeprav je takoj, ko sem pomislil, da lahko zmagam, začelo deževati. Toda to je Assen in to je moja deseta zmaga, zato sem zelo vesel. Vesel sem iz veliko razlogov, a največji razlog je zagotovo ta, da sem zmagal prvič po enem letu, kar je zelo dolgo.”

Rossi je na dirki uporabil nov okvir motocikla, katerega je preizkusil na testiranjih v Barceloni pred dvema tednoma. Ta mu daje boljši občutek saj ustreza njegovemu slogu vožnje. “Na motociklu se počutim bolje, pridobil sem potreben občutek, kar je zelo pomembno, saj lahko spet vozim tako, kot znam. Tu sem lahko vozil po svoje, toda prihodnji teden bom znova na preizkušnji, saj je na sporedu Sachsenring, čudovita steza, ki pa je precej drugačna od Assna. Tudi tam sem odpeljal že nekaj lepih dirk, zato upam, da bom tudi tam konkurenčen,” je še dodal Rossi.

Foto: Yamaha