Rossi zelo zadovoljen s sobotnim preobratom

Avtor prispevka: , objavljeno 18. maja 2019 .

Valentino Rossi je bil zelo zadovoljen s svojim petim mestom na kvalifikacijah potem, ko je bil v petek po suhem daleč za najboljšimi. Devekratni svetovni prvak je bil po skupnem seštevku časov petkovih prostih treningov šele na štirinajstem mestu. Dopoldanski dež pred pred tretjim pa je odplaknil vse možnosti o njegovi nesporedni uvrstitvi v hitrejšo kvalifikacijsko skupino. Glede na to, da so se je enako zgodilo tudi številnim ostalim hitrim dirkačem kot sta Cal Crutchlow ter Alex Rins je bil njegov nastop v Q2 vse prej kot formalnost.

Toda Rossi je ob začetku prvega dela tvegal s pnevmatikami za suho stezo, kar se mu je zelo obrestovalo. Suvereno se je uvrstil v drugi del. Njegovo strategijo sta v drugem delu želela posnemati Maverick Vinales ter Franco Morbidelli, kar pa se zaradi poslabšanja razmer ni izšlo. Devetkratni svetovni prvak je kljub temu kvalifikacije kot najboljši Yamahin dirkač zaključil na petem mestu in bil s dosežkom zelo zadovoljen.

“Zelo sem zadovoljen, saj dopoldne nisem imel zagotovljenega nastopa v Q2 zato smo morali nekaj storiti. Tvegali smo z izbiro pnevmatik, kar se je izkazalo za pravo odločitev. V tistem trenutku na stezi ni bilo veliko vode. Usple sem postaviti dovolj dober čas za drugi del. Tudi v drugem delu sem bil po mokrem precej konkurenčen. Sprva smo ponovno poizkusili s pnevmatikami za suho stezo. Zavedali smo se, da bi bil morebiten dober krog povsem na začetku lahko dovolj za najboljši štartni položaj. V nadaljevanju sem dosegel peto mesto, ob tem pa vem, da imamo dober ritem tudi v primeru dežne dirke.”

“Po suhem včeraj nisme bil konkurenčen. Danes dopoldne smo le čakali na to kakšne razmere nas čakajo. Letos smo smo veliko dela namenili pripravi motocikla na tekšne razmere. Že na četrtem prostem treningu sem se po mokrem počutil zelo dobro na motociklu.”